Fudbalski klub ostao bez igrača jer su svi pobjegli – u Srbiju

Fudbalska igra @freepik.com

Fudbalski klub koji igra u četvrtoj ligi tuniskog prvenstva obustavio je svoje aktivnosti nakon ilegalnog iseljavanja tridesetak njegovih igrača u Evropu, objavio je u utorak predsjednik kluba Jamil Meftahi, piše “AFP”.

U posljednje tri godine, čak 32 igrača iz amaterskog kluba “Ghardimaou” ilegalno su emigrirala u Evropu, kazao je Meftahi, dodajući da je “klub prije 20 dana prekinuo sve aktivnosti i odigravanje svih utakmica“.

Za “egzodus” je okrivio “nedostatak finansijskih sredstava“. “Ne možemo kupiti opremu, majice, sportsku obuću. Igrači nemaju nikakve koristi od bilo kakve finansijske subvencije“, dodao je.

Putovanje bez viza u Srbiju

Prema riječima predsjednika kluba, većina igrača, starosti između 17 i 22 godine, u Evropu je stigla “bilo morem ili odlaskom u Srbiju, zemlju za koju Tunižanima donedavno nisu bile potrebne vize, a zatim ilegalnim prelaskom granica u druge zemlje”, piše “AFP“.

“Supenzija aktivnosti kluba će ostati na snazi ​​dok ne nađemo rješenje sa Fudbalskim savezom Tunisa“, dodao je Meftahi.

Podsjetimo, država Tunis, čiji su obalni dijelovi udaljeni manje od 150 kilometara od italijanskog ostrva Lampedusa, redovno bilježi pokušaje migranata, uglavnom iz subsaharskih afričkih zemalja, da odu u Italiju i dalje u Evropu.

Vezane vijesti

“BiH nije nimalo prijateljska zemlja za Rusiju, moramo prvi otkazati utakmicu”

Moguće odigravanje prijateljske fudbalske utakmice između selekcija Rusije i Bosne i Hercegovine u novembru i dalje izaziva veliku…

Četiri evropska velikana u žestokoj borbi za srbijanskog napadača

Srbijanski fudbalski reprezentativac Dušan Vlahović prilično je nervozno reagovao nakon izvođenja iz igre u prošloj utakmici za Juventus,…

Pobuna u Manchester Unitedu, “fudbalska filozofija” uništava klub

Fudbaleri Manchester Uniteda i dalje su frustrirani radom svog menadžera, Erika ten Haga, tvrde u pojedini mediji u…
Total
0
Share