Fudbalski klubovi sa Krima ulaze u Drugu rusku ligu

Fudbalska lopta @freepik.com

Najviše tri kluba iz fudbalskog prvenstva sa okupiranog ukrajinskog poluostrva Krim imaju šanse za ulazak u zonu “Jug” Druge ruske fudbalske nacionalne lige (FNL), prenosi ruski “RB Sport”.

Prema istom izvoru, Tavria Simferopolj, Sevastopolj i Rubin Yalta moći će uspješno proći licenciranje. Napominje se da komisija “FNL”-a planira posjetiti poluotok u oktobru zbog izdavanja licenci.

Automatska suspenzija

Podsjetimo, UEFA je još 2014. godine obavijestila Ruski fudbalski savez da će automatski biti suspendovani svi ruski klubovi iz evropskih klupskih takmičenja ukoliko se klubovi sa Krima uključe u rusko prvenstvo.

Nakon početka rata u punom obimu 24. februara ove godine, klubovi iz Rusije ali i sve fudbalske reprezentacije su suspendovane iz svih UEFA, ali i FIFA takmičenja. U međuvremenu je najavljena i mogućnost priključenja Rusije “Azijskom fudbalskom savezu” (AFC).

Vezane vijesti

Bakir Izetbegović “krivac” za ostavku direktora FK Velež!?

Iako je mostarki fudbalski klub “Velež” protekle sedmice osvojio svoj prvi trofej u samostalnoj Bosni i Hercegovini, odnosno…

UEFA isključuje ruske klubove iz evropskih kupova, FIFA iz play-off-a za SP

U ponedjeljak, 28. februara, UEFA će održati sastanak na kojem će razmotriti učešće klubova iz Rusije u takmičenjima…

Roma 69. “žrtva”: Džeko u društvu Ronalda i Ibrahimovića

Iako pruža odlične partije u italijanskom Interu, kako na domaćoj tako i na evropskoj sceni, bosanskohercegovački napadač Edin…
Total
0
Share