“Fudbalski savez vratiti u ruke onih koji vole Bosnu i Hercegovinu”

Fudbalski savez BiH @Twitter

Nakon što je portal “Danas.ba” prvi u Bosni i Hercegovini još 7. septembra obavjestio javnost o mogućem odigravanju prijateljske fudbalske utakmice između najboljih selekcija BiH i Rusije, uslijedile su mnogobrojne reakcije.

U tekstu od srijede objavili smo da je Fudbalski savez Rusije, u potrazi za trećnom reprezentacijom s kojom bi odigrali prijateljsku utakmicu, najvjerovatnije odlučio da to bude fudbalska selekcija BiH.

Kako su Međunarodna fudbalska federacija (FIFA) i Unija evropskih fudbalskih asocijacija (UEFA) odlučile još ranije da uklone reprezentaciju Rusije, kao i sve ruske klubove iz učešća u okviru svojih takmičenja, jasnim se odmah postavlja pitanje kome je u cilju odigravanje jedne ovakve utakmice, ako imamo u vidu rat koji je Rusija započela u Ukrajini, kao i sve sankcije koje su joj ubrzo uslijedile.

“Politička” odluka

Ne treba daleko istraživati i vrlo lahko se da zaključiti da je politika u Bosni i Hercegovini preuzela i zbivanja u Fudbalskom savezu BiH, te je jedna ovakva utakmica najvjerovatnije dogovorena “uinat političkim protivnicima” unutar BiH.

Situaciju je možda danas najbolje objasnio Vlatko Glavaš, nekadašnji kapiten reprezentacije Bosne i Hercegovine, navodeći da “nije protiv prijateljskih utakmica u normalnim uslovima“, ali da “Fudbalski savez mora biti vraćen u ruke onih koji vole Bosnu i Hercegovinu“.

Vezane vijesti

“La Liga” odobrila finansijski plan Barcelone, Messi se vraća na Camp Nou!?

Barcelona je dobila zeleno svjetlo od “La Lige” za svoj finansijski plan, navode brojni španski mediji. Katalonci su…

U veliki skandal u Njemačkoj umiješan bliski Putinov saradnik

Veliki skandal potresa jedan od najvećih fudbalskih gradova u Evropi. Njemačka istražna policija izvršila je danas pretres Bayernovih…

Suze radosnice selektora Luksemburga: “Moja najbolja pobjeda u karijeri”

Nakon završetka sinoćnje utakmice kvalifikacija za EURO 2024, u kojoj su gosti iz Luksemburga savladali fudbalsku reprezentaciju BiH…
Total
0
Share