“Fudbalski savez vratiti u ruke onih koji vole Bosnu i Hercegovinu”

Fudbalski savez BiH @Twitter

Nakon što je portal “Danas.ba” prvi u Bosni i Hercegovini još 7. septembra obavjestio javnost o mogućem odigravanju prijateljske fudbalske utakmice između najboljih selekcija BiH i Rusije, uslijedile su mnogobrojne reakcije.

U tekstu od srijede objavili smo da je Fudbalski savez Rusije, u potrazi za trećnom reprezentacijom s kojom bi odigrali prijateljsku utakmicu, najvjerovatnije odlučio da to bude fudbalska selekcija BiH.

Kako su Međunarodna fudbalska federacija (FIFA) i Unija evropskih fudbalskih asocijacija (UEFA) odlučile još ranije da uklone reprezentaciju Rusije, kao i sve ruske klubove iz učešća u okviru svojih takmičenja, jasnim se odmah postavlja pitanje kome je u cilju odigravanje jedne ovakve utakmice, ako imamo u vidu rat koji je Rusija započela u Ukrajini, kao i sve sankcije koje su joj ubrzo uslijedile.

“Politička” odluka

Ne treba daleko istraživati i vrlo lahko se da zaključiti da je politika u Bosni i Hercegovini preuzela i zbivanja u Fudbalskom savezu BiH, te je jedna ovakva utakmica najvjerovatnije dogovorena “uinat političkim protivnicima” unutar BiH.

Situaciju je možda danas najbolje objasnio Vlatko Glavaš, nekadašnji kapiten reprezentacije Bosne i Hercegovine, navodeći da “nije protiv prijateljskih utakmica u normalnim uslovima“, ali da “Fudbalski savez mora biti vraćen u ruke onih koji vole Bosnu i Hercegovinu“.

Vezane vijesti

Klopp objasnio Liverpoolov pad u prvom poluvremenu protiv Villarreala

Trener Liverpoola Jurgen Klopp pokušao je nakon prolaska u finale Lige prvaka objasniti sinoćnji pad svog tima tokom…

Unai Emery pokazao srednji prst navijačima Arsenala

Trener Villarreala Unai Emery ostao je poznat u Engleskoj po načinu na koji je izgovarao pozdrav “Dobro veče”…

Navijači Liverpula brutalno ismijali Manchester City

Ostalo je još samo nekoliko sati do početka finala ovogodišnje Lige prvaka između Liverpoola i Real Madrida na…
Total
1
Share