Iako plaćen milion, Džeko je sinoć Interu “zaradio” 20 miliona eura

Edin Džeko @Facebook/Edin Dzeko

Za italijanski fudbalski klub Inter, bh. reprezentativac Edin Džeko je nesumnjivo fudbaler od velike važnosti, pogotovo u svjetlu sinoćnje važne pobjede koju su izborili “Nerazzurri”.

Interovaahilova peta“, u obliku ukrajinskog Šahtara, sinoć je konačno “preskočena” nakon tri uzastopna neriješena rezultata, od kojih “najviše boli” prošlogodišnja eliminacija “Nerazzurra” predvođenih Conŧeom iz evropskih takmičenja.

U međuvremenu se za Inter, sve promjenilo zbog Edina Džeke. Bh. napadač je na ljeto ove godine stigao u klub zamijenivši Romelua Lukakua, koji se odlučio vratiti u Chelsea, te u klubu niko nije očekivao da će nakon njega Inter imati dostojnog nasljednika.

Ali sinoć se i to dogodilo, jer su dva pogotka Edina Džeke “napunila” Inŧerovu kasu s dodatnih 20 miliona eura, koliko iznosi nagrada od strane UEFA-e za prolazak u naredni krug takmičenja.

A ko to “bješe” Lukaku!?

Iŧalijanski mediji navode da je to “odlična investicija“, imajući u vidu da je Džekin transfer u Inter koštao svega 1,5 miliona eura.

Džeko svojim odličnim nastupima i pogotcima ‘tjera’ navijače Intera da zaborave na Lukakua. Svi akŧuelni uspjesi kluba stigli su upravo zahvaljujući njemu”, dodaje se u objavi.

Vezane vijesti

15-godišnje “čudo iz Brazila” traže Real, Barcelona, Liverpool, Manchester United…

Brazilac Endrick, koji ma svega 15 godina, postao je nova meta velikih klubova u Evropi. Napadač je nedavno…

“Fudbal ima mnogo toga da izgubi, ali su sankcije bile apsolutno neophodne”

Aleksander Čeferin, predsjednik UEFA-e, objasnio je na kongresu u srijedu zašto su Rusiji bile potrebne “sankcije bez presedana”…

“Ratko Mladić” na utakmici Borca i Igmana

Uutakmica 4. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine u fudbalu, između banjalučkog Borca i Igmana iz Konjica, igra…
Total
1
Share