Ibrahimovića naljutila jedna funta: “Manchester United ima sitničav mentalitet”

Zlatan Ibrahimović @YouTube/screenshot

Zlatan Ibrahimović, švedski napadač i aktuelni fudbaler italijanskog Milana, prisjetio se svog boravka u Manchester Unitedu, gdje je igrao u periodu između 2016. i 2018. godine.

“Svi misle o Manchester Unitedu kao o vrhunskom klubu, jednom od najbogatijih i najmoćnijih na svijetu, kakvim se spolja i čini. Ali kada sam stigao tamo, otkrio sam sitan i povučen mentalitet“, kazao je Ibrahimović za italijanske medije, te nastavio:

“Jednom sam bio u hotelu sa ekipom prije utakmice. Osjetio sam žeđ, pa sam otvorio minibar i popio voćni sok. Vrijeme je prošlo. Stigla mi je plata. Obično je ne gledam. To radim samo na kraju godine kada zbrojim prihode i rashode. Ali tog puta sam se, ne znam zašto, zainteresovao i shvatio da su mi ‘odbili’ jednu funtu od mjesečne plate”.

Švedski napadač je kazao u nastavku da je pozvao tim menadžera te ga upitao zašto se to dogodilo.

U Italiji se to nikada neće dogoditi

“Rekao je, ‘ovo je za voćni sok iz mini bara‘, pa sam ga upitao da li se šali, misli li to ozbiljno, a on mi je odgovorio da ‘ako nešto naručim, onda to moram i platiti‘”, jadao se Ibrahimović, navodeći da nije svojom voljom došao u hotel, niti je bio na odmoru, nego da je to njegovo radno mesto.

“Ako moram da igram i ako sam žedan, moram da pijem. Ne mogu da izađem na teren dehidriran. Možete li vjerovati? U Italiji se ništa slično nikada neće dogoditi”, zaključio je Ibrahimović.

Vezane vijesti

Kako Paul Pogba reaguje na zvižduke navijača Uniteda

Zvijezda Manchester Uniteda Paul Pogba bio je predmet zvižduka tokom subotnje utakmice njegovog tima protiv Norwicha. Uprkos dobroj…

Nakon reprezentacije BiH, Rusija ima “problem” i sa Kirgistanom

Iako pomoćnik selektora ruske fudbalske reprezentacije, Viktor Onopko, za “planirane” prijateljske utakmice sa reprezentacijama Kirgistana  i Bosne i…

Inter već krenuo u potragu za Džekinim nasljednikom

Edin Džeko se pridružio italijanskom Interu ovog ljeta, praktično je iz Rome došao besplatno, ukoliko iz te kalkulacije…
Total
15
Share