Ibrahimovića naljutila jedna funta: “Manchester United ima sitničav mentalitet”

Zlatan Ibrahimović @YouTube/screenshot

Zlatan Ibrahimović, švedski napadač i aktuelni fudbaler italijanskog Milana, prisjetio se svog boravka u Manchester Unitedu, gdje je igrao u periodu između 2016. i 2018. godine.

“Svi misle o Manchester Unitedu kao o vrhunskom klubu, jednom od najbogatijih i najmoćnijih na svijetu, kakvim se spolja i čini. Ali kada sam stigao tamo, otkrio sam sitan i povučen mentalitet“, kazao je Ibrahimović za italijanske medije, te nastavio:

“Jednom sam bio u hotelu sa ekipom prije utakmice. Osjetio sam žeđ, pa sam otvorio minibar i popio voćni sok. Vrijeme je prošlo. Stigla mi je plata. Obično je ne gledam. To radim samo na kraju godine kada zbrojim prihode i rashode. Ali tog puta sam se, ne znam zašto, zainteresovao i shvatio da su mi ‘odbili’ jednu funtu od mjesečne plate”.

Švedski napadač je kazao u nastavku da je pozvao tim menadžera te ga upitao zašto se to dogodilo.

U Italiji se to nikada neće dogoditi

“Rekao je, ‘ovo je za voćni sok iz mini bara‘, pa sam ga upitao da li se šali, misli li to ozbiljno, a on mi je odgovorio da ‘ako nešto naručim, onda to moram i platiti‘”, jadao se Ibrahimović, navodeći da nije svojom voljom došao u hotel, niti je bio na odmoru, nego da je to njegovo radno mesto.

“Ako moram da igram i ako sam žedan, moram da pijem. Ne mogu da izađem na teren dehidriran. Možete li vjerovati? U Italiji se ništa slično nikada neće dogoditi”, zaključio je Ibrahimović.

Vezane vijesti

Messi, Ronaldo, Mbappe i druge zvijezde pomažu Turskoj i Siriji nakon zemljotresa

Razorni zemljotresi u Turskoj i Siriji, od 6. februara, jačine 7,8 odnosno 7,5 stepeni Richterove skale, izazvali su…

Nijedan aktuelni Interov igrač ili trener nikada nije bio u finalu Lige prvaka

Nijedan igrač iz Interove trenutne ekipe nikada nije igrao finale fudbalske Lige prvaka. Podsjetimo, “Neroazuri” su sinoć savladali…

“BiH ima kvalitetne igrače, ali je Crna Gora spremna da pobjedi”

Večerašnja fudbalska utakmica Lige nacija, grupa “B”, između Crne Gore i Bosne i Hercegovine, prva je takmičarska između…
Total
0
Share