Ibrahimovića naljutila jedna funta: “Manchester United ima sitničav mentalitet”

Zlatan Ibrahimović @YouTube/screenshot

Zlatan Ibrahimović, švedski napadač i aktuelni fudbaler italijanskog Milana, prisjetio se svog boravka u Manchester Unitedu, gdje je igrao u periodu između 2016. i 2018. godine.

“Svi misle o Manchester Unitedu kao o vrhunskom klubu, jednom od najbogatijih i najmoćnijih na svijetu, kakvim se spolja i čini. Ali kada sam stigao tamo, otkrio sam sitan i povučen mentalitet“, kazao je Ibrahimović za italijanske medije, te nastavio:

“Jednom sam bio u hotelu sa ekipom prije utakmice. Osjetio sam žeđ, pa sam otvorio minibar i popio voćni sok. Vrijeme je prošlo. Stigla mi je plata. Obično je ne gledam. To radim samo na kraju godine kada zbrojim prihode i rashode. Ali tog puta sam se, ne znam zašto, zainteresovao i shvatio da su mi ‘odbili’ jednu funtu od mjesečne plate”.

Švedski napadač je kazao u nastavku da je pozvao tim menadžera te ga upitao zašto se to dogodilo.

U Italiji se to nikada neće dogoditi

“Rekao je, ‘ovo je za voćni sok iz mini bara‘, pa sam ga upitao da li se šali, misli li to ozbiljno, a on mi je odgovorio da ‘ako nešto naručim, onda to moram i platiti‘”, jadao se Ibrahimović, navodeći da nije svojom voljom došao u hotel, niti je bio na odmoru, nego da je to njegovo radno mesto.

“Ako moram da igram i ako sam žedan, moram da pijem. Ne mogu da izađem na teren dehidriran. Možete li vjerovati? U Italiji se ništa slično nikada neće dogoditi”, zaključio je Ibrahimović.

Vezane vijesti

Sadio Mane rizikovao život pobjedničkim penalom u finalu

Nigerijska fudbalska legenda JJ Okocha smatra da je Sadio Mane “rizikovao svoj život” kada je preuzeo odgovornost da…

“Fudbalski savez vratiti u ruke onih koji vole Bosnu i Hercegovinu”

Nakon što je portal “Danas.ba” prvi u Bosni i Hercegovini još 7. septembra obavjestio javnost o mogućem odigravanju…

Džeko: “Sudbina mi je bila da dođem u Inter”

Bh. fudbaler Edin Džeko došao je u Inter sa teškim zadatkom da zamijeni Romelua Lukakua. Bosanac do sada…
Total
15
Share