Ibrahimovića naljutila jedna funta: “Manchester United ima sitničav mentalitet”

Zlatan Ibrahimović @YouTube/screenshot

Zlatan Ibrahimović, švedski napadač i aktuelni fudbaler italijanskog Milana, prisjetio se svog boravka u Manchester Unitedu, gdje je igrao u periodu između 2016. i 2018. godine.

“Svi misle o Manchester Unitedu kao o vrhunskom klubu, jednom od najbogatijih i najmoćnijih na svijetu, kakvim se spolja i čini. Ali kada sam stigao tamo, otkrio sam sitan i povučen mentalitet“, kazao je Ibrahimović za italijanske medije, te nastavio:

“Jednom sam bio u hotelu sa ekipom prije utakmice. Osjetio sam žeđ, pa sam otvorio minibar i popio voćni sok. Vrijeme je prošlo. Stigla mi je plata. Obično je ne gledam. To radim samo na kraju godine kada zbrojim prihode i rashode. Ali tog puta sam se, ne znam zašto, zainteresovao i shvatio da su mi ‘odbili’ jednu funtu od mjesečne plate”.

Švedski napadač je kazao u nastavku da je pozvao tim menadžera te ga upitao zašto se to dogodilo.

U Italiji se to nikada neće dogoditi

“Rekao je, ‘ovo je za voćni sok iz mini bara‘, pa sam ga upitao da li se šali, misli li to ozbiljno, a on mi je odgovorio da ‘ako nešto naručim, onda to moram i platiti‘”, jadao se Ibrahimović, navodeći da nije svojom voljom došao u hotel, niti je bio na odmoru, nego da je to njegovo radno mesto.

“Ako moram da igram i ako sam žedan, moram da pijem. Ne mogu da izađem na teren dehidriran. Možete li vjerovati? U Italiji se ništa slično nikada neće dogoditi”, zaključio je Ibrahimović.

Vezane vijesti

“Ne zanima nas Haaland, već imamo najboljeg napadača na svijetu”

Erling Haaland je jedan od najboljih fudbalskih napadača na svijetu, iako ima samo 21 godinu. Svi veliki evropski…

Ronaldo dobio ozbiljno upozorenje: “Dobićeš nekoliko udaraca”

Fudbalska reprezentacija Italije, aktuelni pobjednik EURO 2020, i Portugal, pobjednik istog takmičenja iz 2016. godine, mogli bi se…

Slobodan Praljak “posmatrao” utakmicu Zrinjskog i Posušja

Da u Bosni i Hercegovini sport odavno nema veze sa onom svrhom zbog koje se mnogi njime i…
Total
15
Share