Igrači u strahu šutirati loptu prema golu, moraju je dodati Ronaldu

Cristiano Ronaldo @YouTube

Gabriel Agbonlahor (35), bivši fudbalski napadač Aston Ville, Watforda i Sheffield Wednesdaya, smatra da portugalska zvijezda nizom zamjerki koči svoje mlađe kolege u ekipi, Masona Greenwooda, Marcusa Rashforda i Jadona Sancha.

U posljednjoj utakmici prvenstva, u remiju (1:1) između Newcastle Uniteda i Manchester Uniteda, Cristiano Ronaldo je bio izuzetno nezadovoljan odlukama svojih kolega. Vrištao je, gestikulirao i tražio da mu dodaju sve lopte. Osim toga, na kraju utakmice uletio je u svlačionicu.

Upravo Agbonlahor portugalsku zvijezdu smatra sebičnim fudbalerom, koji uopšte ne razmišlja o dobrobiti tima, već samo o svojim ličnim uspjesima.

“Strah od pogotka”

“Čini mi se da je Ronaldu stalo samo do svojih golova. U meču sa Newcastleom uvijek je bio mrzovoljan, uvijek podignutih ruku. Onda je nakon meča veoma uznemiren pobjegao sa terena i mogu da pretpostavim kakav je bio u svlačionici. Da sam Rashford, Greenwood i Sancho, plašio bih se da šutiram na gol. Svaki put kada su pucali, Ronaldo bi podigao ruke i kao da je govorio: ‘Zašto niste meni dodali loptu?. Harmonija nije u redu u toj svlačionici. Forma Rashforda i Greenwooda je opala otkako je Ronaldo tamo”, kazao je Agbonlahor.

“Da sam jedan od ova tri igrača, rekao bih da je Ronaldov transfer u Manchester United bio greška“, rekao je na kraju Agbonlahor za “Football Insider“.

Vezane vijesti

Rusija mobiliše čak i poznate sportiste u rat sa Ukrajinom

U Rusiji počinje histerija i na sportskom nivou nakon najave djelomične mobilizacije za rat sa Ukrajinom. Desetine sportista…

Ronaldu je preostao samo jedan klub koji će igrati Ligu prvaka

Borussia Dortmund ostaje jedini klub koji je spreman ponuditi ugovor napadaču Manchester Uniteda Cristianu Ronaldu. Prema navodima novinara…

Fudbalsku utakmicu u Ukrajini prekinula sirena za zračnu uzbunu

Ukrajinski fudbalski savez saopštio je da je u Ukrajini zvanično počela sezona 2022/2023, a u ponedeljak su odigrane…
Total
1
Share