“Kada reprezentacija bude igrala u Banjaluci i Mostaru – dolazim u BiH”

Vahid Halilhodžić @Twitter

Zasigurno najuspješniji fudbalski trener Bosne i Hercegovine svih vremena, Vahid Halilhodžić, boravio je proteklih dana u našoj državi te je tom prilikom između ostalog dao svoj definitivni odgovor na pitanje – “zašto trenutno ne želi biti selektor fudbalske reprezentacije BiH”.

Halilhodžić je u intervjuu za “N1” kazao da ga je kontaktirao predsjednik Fudbalskog saveza BiH, Vico Zeljković, s molbom da svojim znanjem i iskustvom pomogne savezu i reprezentaciji.

“Odgovorio sam vrlo kratko – da ću pomoći onog trenutka kada reprezentacija bude igrala u Banjaluci i Mostaru“, kazao je proslavljeni bh. trener, dodajući da je jedna takva opcija trenutno za njega nezamisliva.

Foliraju i lažu

Dodajući da je riječ o foliranju i lažima, Halilhodžić je kazao da će uvijek biti navijač reprezentacije BiH, ali da je trenutno nemoguće da bude selektor, najviše zbog političkih i vjerskih konteksta u vezi sa izborom igrača u reprezentativni A tim.

“Mnogi me i sada prozivaju, kao da neću da dođem zbog novca, ali novac mi je nebitan. Volio bih da mogu pomoći reprezentaciji i svom narodu… Zašto ne?!”, zaključio je najuspješniji bh. fudbalski trener.

Vezane vijesti

Spektakularno obećanje predsjednika Barcelone nakon osvojene titule

Fudbalski klub Barcelona novi je prvak Španije, a konačna matematička potvrda stigla je sinoć nakon pobjede rezultatom 4:2…

Putin podržao ideju o prijateljskoj utakmici Rusije i Bosne i Hercegovine

Ruski predsjednik Vladimir Putin podržao je ideju o održavanju prijateljske fudbalske utakmice između reprezentacija Rusije i Bosne i…

“Bild”: Bosanske fudbalske zvijezde šokirane vlastitim Savezom

Temom, da je Bosna i Hercegovina prihvatila poziv Rusije da igra prijateljsku fudbalsku utakmicu, bave se mnogi svjetski…
Total
0
Share