Klub koji je potrošio 2,4 milijarde eura na fudbalere u 21. vijeku

Chelsea FC @Twitter

Chelsea je fudbalski klub koji je potrošio najviše novca na transfere u 21. vijeku, podaci su koji se mogu pronaći na specijalizovanom sportskom portalu “Transfermarkt”.

Londonski klub, koji je od 2003. u vlasništvu ruskog oligarha Romana Abramoviča, potrošio je 2,4 milijarde eura na transfere igrača od sezone 2000/2001 do danas.

Isplative investicije

Na drugom mjestu je još jedan engleski klub, Manchester City, sa 2,3 milijarde eura, a treće i četvrto mjesto dijele španski velikani Real Madrid i Barcelona, ​​koji su za ovaj period “potrošili” 2,2 milijarde eura.

Na petom mjestu je italijanski Juventus sa 2,1 milijardu eura, a slijedi ga engleski Manchester United sa 2 milijarde eura.

Veliki broj trofeja

Sedmi je italijanski Inter sa 1,7 milijardi eura, a francuski Paris Saint Germain (PSG) je takođe potrošio 1,7 milijardi eura. Na devetom mjestu je Liverpool sa 1,6 milijardi eura, a deseti mjesto zatvara italijanski Milan sa 1,5 milijardi eura.

Od sezone 2000/2001 do danas, Chelsea je pet puta osvojio Kup Engleske, 5 puta i FA kup, 3 puta Liga kup i Superkup zemlje, dva puta Ligu prvaka i Ligu Evrope, a u 2021. godini tim je osvojio i UEFA Superkup.

Vezane vijesti

Italijanska mafija obnavlja stadion “Diego Maradona” u Napulju?

Na odavanju počasti Diegu Maradoni, predsjednik fudbalskog kluba Napoli Aurelio De Laurentiis kazao je da želi renovirati klupski…

“Ne zanima nas Haaland, već imamo najboljeg napadača na svijetu”

Erling Haaland je jedan od najboljih fudbalskih napadača na svijetu, iako ima samo 21 godinu. Svi veliki evropski…

Bivši italijanski reprezentativac Gianluca Vialli ponovo ima rak

Bivši italijanski fudbalski reprezentativac Gianluca Vialli (57), koji se prije tri godine oporavio od raka gušterače, mora ponovo…
Total
21
Share