Klub koji je potrošio 2,4 milijarde eura na fudbalere u 21. vijeku

Chelsea FC @Twitter

Chelsea je fudbalski klub koji je potrošio najviše novca na transfere u 21. vijeku, podaci su koji se mogu pronaći na specijalizovanom sportskom portalu “Transfermarkt”.

Londonski klub, koji je od 2003. u vlasništvu ruskog oligarha Romana Abramoviča, potrošio je 2,4 milijarde eura na transfere igrača od sezone 2000/2001 do danas.

Isplative investicije

Na drugom mjestu je još jedan engleski klub, Manchester City, sa 2,3 milijarde eura, a treće i četvrto mjesto dijele španski velikani Real Madrid i Barcelona, ​​koji su za ovaj period “potrošili” 2,2 milijarde eura.

Na petom mjestu je italijanski Juventus sa 2,1 milijardu eura, a slijedi ga engleski Manchester United sa 2 milijarde eura.

Veliki broj trofeja

Sedmi je italijanski Inter sa 1,7 milijardi eura, a francuski Paris Saint Germain (PSG) je takođe potrošio 1,7 milijardi eura. Na devetom mjestu je Liverpool sa 1,6 milijardi eura, a deseti mjesto zatvara italijanski Milan sa 1,5 milijardi eura.

Od sezone 2000/2001 do danas, Chelsea je pet puta osvojio Kup Engleske, 5 puta i FA kup, 3 puta Liga kup i Superkup zemlje, dva puta Ligu prvaka i Ligu Evrope, a u 2021. godini tim je osvojio i UEFA Superkup.

Vezane vijesti

Sramotan poraz BiH od Luksemburga, navijači poručili: “Faruk odlazi”

Nakon što je fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena večeras u Zenici od selekcije Luksemburga sa 0:2, u…

Jurgen Klopp napušta Liverpool

Njemački trener potvrdio je da namjerava napustiti tim sa kojim je osvojio, između ostalih, Premier League (2019/20) i…

Messi, Ronaldo, Mbappe i druge zvijezde pomažu Turskoj i Siriji nakon zemljotresa

Razorni zemljotresi u Turskoj i Siriji, od 6. februara, jačine 7,8 odnosno 7,5 stepeni Richterove skale, izazvali su…
Total
0
Share