Lulić nastavlja karijeru u “Serie A”, definitivno napušta Lazio

Senad Lulić @YouTube

Bosanskohercegovački fudbaler Senad Lulić, nakon sjajne karijere u “Serie A” gdje je godinama igrao samo za rimski Lazio, sada je slobodan igrač, i njegov povratak na teren mogao da se dogodi već u januaru, sa klubom koji mu je veoma blizak.

Lulić je za Lazio odigrao čak 10 takmičarskih sezona i 371 utakmicu, postigavši 34 gola i upisavši 49 asistencija

Međutim, prošle godine Lulić nije produžio ugovor sa klubom, te je morao da se oprosti od Lazia, postavši slobodan igrač. U međuvremenu je bh. fudbaler “na nišanu” još jednog italijanskog kluba koji je spreman angažovati ga već u ovom mjesecu.

Ponuda iz Cagliarija?

Osim što prošle godine nije potpisao novi ugovor sa sada već svojim bivšim klubom, Lulić se morao suočit i sa teškom povredom.

Sve bi se po Lulića ubrzo moglo promijeniti, jer je za njegove usluge trenutno zainteresovan Cagliari, koji je u borbi sa opstanak u “Serie A“. Ovom klubu bi očito odgovarao profil igrača kojeg ima Lulić, te bi mu prema navodima italijanskih medija bio ponuđen ugovor do 30. juna 2023. godine.

Vezane vijesti

Islanđani još uvijek ne znaju ko će čuvati Edina Džeku

Fudbalska reprezentacija Islanda sutra navečer odigraće u Zenici kvalifikacionu utakmicu za Evropsko prvenstvo 2024. protiv odgovarajuće reprezentacije Bosne…

Pjanić “otvoreno”: “Ne idi iz kluba u kojem si sretan, čak ako ti drugi nude više”

Budućnost fudbalera Matthijsa de Ligta i Alvara Morate u Juventusu je prilično neizvjesna, ali su Holanđanin i Španac…

Fudbalski klubovi sa Krima će se takmičiti u prvenstvu Rusije

Zamjenik ruske Državne dume Nikolaj Valuev podržao je danas ideju uključivanja krimskih fudbalskih klubova u rusko prvenstvo, prenose…
Total
1
Share