Manchester United će drastično smanjiti Ronaldovu platu?

Cristiano Ronaldo @YouTube

Legendarni engleski fudbalski klub Manchester United je u teškom periodu u Premier ligi, jer je trenutno van mjesta koje vodi u Ligu prvaka.

S obzirom na aktuelnu poziciju na tabeli, tim Ralfa Rangnicka i rukovodstvo kluba moraće drastično smanjiti platu “zvijezdi” kluba Cristianu Ronaldu, prenosi španska “Marca“.

Upitan plasman u Evropu

Tim sa “Old Traforda” ima samo dvije pobjede u posljednjih pet utakmica u engleskom prvenstvu, te zauzima sedmo mjesto sa osvojenih 35 bodova u 21 odigranom meču.

Ukoliko se nastavi ovakva igra kluba, Unitedu će biti upitno čak i mjesto u Konferencijskoj ligi. Ako Rangnickova ekipa ne uspije da završi trenutno izdanje Premier lige na prva četiri mjesta na tabeli, uprava će morati da smanji platu Cristianu Ronaldu za 25%.

Odlazak iz Manchestera

Još uvijek nije sigurno kako će zvijezda Uniteda reagovati, a nije isključeno da će potražiti novi klub koji mu može ponuditi veću platu.

Nakon što je stigao iz Juventusa u ljeto 2021. godine, Ronaldo je imao dobre nastupe za Manchester United u Premier ligi, ali tim i dalje zaostaje previše (21 bod) za liderom Manchester Cityijem.

Vezane vijesti

Novi “Santiago Bernabeu” dobija spektakularan oblik

Španski fudbalski gigant, Real Madrid, nastavlja proces modernizacije stadiona “Santiago Bernabeu” na kojem radovi još uvijek nisu u…

Više od 300 miliona ljudi prati Messija, ali…

Instagram profil sedmostrukog osvajača “Zlatne lopte” prešao je granicu od 300 miliona pratitelja prije 3 dana, ali je…

“Utakmica između Rusije i Bosne i Hercegovine neće se održati”

Bivši predsjednik ruskog fudbalskog kluba Spartak, Andrej Červičenko, iznio je mišljenje o mogućnosti održavanja prijateljske utakmice reprezentacije Rusije…
Total
7
Share