Manchester United će drastično smanjiti Ronaldovu platu?

Cristiano Ronaldo @YouTube

Legendarni engleski fudbalski klub Manchester United je u teškom periodu u Premier ligi, jer je trenutno van mjesta koje vodi u Ligu prvaka.

S obzirom na aktuelnu poziciju na tabeli, tim Ralfa Rangnicka i rukovodstvo kluba moraće drastično smanjiti platu “zvijezdi” kluba Cristianu Ronaldu, prenosi španska “Marca“.

Upitan plasman u Evropu

Tim sa “Old Traforda” ima samo dvije pobjede u posljednjih pet utakmica u engleskom prvenstvu, te zauzima sedmo mjesto sa osvojenih 35 bodova u 21 odigranom meču.

Ukoliko se nastavi ovakva igra kluba, Unitedu će biti upitno čak i mjesto u Konferencijskoj ligi. Ako Rangnickova ekipa ne uspije da završi trenutno izdanje Premier lige na prva četiri mjesta na tabeli, uprava će morati da smanji platu Cristianu Ronaldu za 25%.

Odlazak iz Manchestera

Još uvijek nije sigurno kako će zvijezda Uniteda reagovati, a nije isključeno da će potražiti novi klub koji mu može ponuditi veću platu.

Nakon što je stigao iz Juventusa u ljeto 2021. godine, Ronaldo je imao dobre nastupe za Manchester United u Premier ligi, ali tim i dalje zaostaje previše (21 bod) za liderom Manchester Cityijem.

Vezane vijesti

Slovačka posebno strahuje od dva igrača reprezentacije BiH

Selektor fudbalske reprezentacije Slovačke Francesco Calzona još uvijek nije pobjedio niti u jednoj utakmici od kada je postao…

Za Pjanićev ugovor sumnja u poreske prevare i pranje novca

Italijanska finansijska policija posjetila je ovog ponedjeljka sjedišta nekoliko klubova iz fudbalske Serie A, uključujući Juventus, Inter iz…

Niko ga ne želi: Ronalda su ovog ljeta odbila čak dva trenera

Transfer Cristiana Ronalda (37) ponovo je aktuelan u svjetskim medijima, iako je nedavno i sportski direktor Bayerna, Hasan…
Total
7
Share