Nakon Mostara, “Praljak” danas posmatrao i utakmicu Širokog Brijega i Sarajeva

Transparent s Praljkovim likom i u Širokom Brijegu @Twitter

Nakon što je portal Danas.ba jučer pisao da je transparent osuđenog ratnog zločinca, Slobodana Praljka, bio izvješen tokom susreta 18. kola fudbalske Premijer lige BiH na istočnoj tribini stadiona u Mostaru, slična se slika mogla vidjeti i danas.

Naime, “Slobodan Praljak” se ukazao ponovo danas, i to na stadionu u Širokom Brijegu, nakon što su navijači ovog kluba očiŧo odlučili “kopirati” jučerašnje događaje sa mostarskog stadiona pod Bijelim brijegom.

Prepostavka je da je na dijelu tribine u Širokom Brijegu, gdje borave domaći navijači, danas istaknut transparent sa Praljkovim likom kako bi mu se odala počast na četvrtu godišnjicu samoubistva u Haškom tribunalu.

Glavni sudija današnje utakmice između Širokog Brijega i Sarajeva bio je Dragan Petrović iz Banja Luke, ali uopšte nije reagovao na veličanje raŧnog zločinca.

Mnogobrojni ratni zločini

Podsjetimo, Slobodan Praljak bio je general Hrvatske vojske (HV) i Hrvatskog vijeća odbrane (HVO) kojeg je osudio Međunarodni krivični sud za bivšu Jugoslaviju u Hagu za mnogobrojne zločine protiv čovječnosti, kršenja zakona ili običaja raŧovanja i teške povrede Ženevskih konvencija

Drugostepenom presudom 29. novembra 2017. u Haškom tribunalu odbijena mu je žalba i potvrđena kazna od 20 godina zatvora. Nakon izricanja presude Praljak je izjavio da je odbija, te je iz protesŧa izvršio samoubistvo pred televizijskim kamerama koje su suđenje prenosile uživo.

Vezane vijesti

Igrači u strahu šutirati loptu prema golu, moraju je dodati Ronaldu

Gabriel Agbonlahor (35), bivši fudbalski napadač Aston Ville, Watforda i Sheffield Wednesdaya, smatra da portugalska zvijezda nizom zamjerki…

Naslovna stranica “Gazzetta dello Sport”: “Njegovo Visočanstvo Džeko”

Naslovna stranica italijanskih sportskih novina “Gazzetta dello Sport” danas je posvećena bh. fudbaleru Edinu Džeki i njegovom jučerašnjem…

Fudbalsku utakmicu u Ukrajini prekinula sirena za zračnu uzbunu

Ukrajinski fudbalski savez saopštio je da je u Ukrajini zvanično počela sezona 2022/2023, a u ponedeljak su odigrane…
Total
13
Share