Nakon Mostara, “Praljak” danas posmatrao i utakmicu Širokog Brijega i Sarajeva

Transparent s Praljkovim likom i u Širokom Brijegu @Twitter

Nakon što je portal Danas.ba jučer pisao da je transparent osuđenog ratnog zločinca, Slobodana Praljka, bio izvješen tokom susreta 18. kola fudbalske Premijer lige BiH na istočnoj tribini stadiona u Mostaru, slična se slika mogla vidjeti i danas.

Naime, “Slobodan Praljak” se ukazao ponovo danas, i to na stadionu u Širokom Brijegu, nakon što su navijači ovog kluba očiŧo odlučili “kopirati” jučerašnje događaje sa mostarskog stadiona pod Bijelim brijegom.

Prepostavka je da je na dijelu tribine u Širokom Brijegu, gdje borave domaći navijači, danas istaknut transparent sa Praljkovim likom kako bi mu se odala počast na četvrtu godišnjicu samoubistva u Haškom tribunalu.

Glavni sudija današnje utakmice između Širokog Brijega i Sarajeva bio je Dragan Petrović iz Banja Luke, ali uopšte nije reagovao na veličanje raŧnog zločinca.

Mnogobrojni ratni zločini

Podsjetimo, Slobodan Praljak bio je general Hrvatske vojske (HV) i Hrvatskog vijeća odbrane (HVO) kojeg je osudio Međunarodni krivični sud za bivšu Jugoslaviju u Hagu za mnogobrojne zločine protiv čovječnosti, kršenja zakona ili običaja raŧovanja i teške povrede Ženevskih konvencija

Drugostepenom presudom 29. novembra 2017. u Haškom tribunalu odbijena mu je žalba i potvrđena kazna od 20 godina zatvora. Nakon izricanja presude Praljak je izjavio da je odbija, te je iz protesŧa izvršio samoubistvo pred televizijskim kamerama koje su suđenje prenosile uživo.

Komentariši
Vezane vijesti

Trener prisiljavao igračice na seks u zamjenu za mjesto u reprezentaciji

Selektor fudbalske reprezentacije Zambije, koja se sprema da debituje na Svjetskom prvenstvu za žene, optužen je za se*sualno…

Zbog čega se uplašio Lionel Messi?

Francuski fudbalski velikan PSG poražen je od Bayerna u dvije utakmice, 0:1 u Parizu i 0:2 u Minhenu,…

Manchester United: Ronaldo odlazi, Asmir Begović dolazi

Manchester United je identifikovao nekadašnjeg golmana fudbalske reprezentacije BiH i aktuelnog golmana engleskog Evertona, Asmira Begovića, kao idealnog…
Total
0
Share