Nulta tolerancija: Nevakcinisani igrači više neće moći igrati u “Serie A”

Serie A @YouTube

Prema navodima jedne italijanske internet “fan-stranice”, u “Serie A” od početka 2022. godine nijedan nevakcinisani fudbaler više neće moći da igra.

U pitanju su ne samo igrači čiji transfer u Italiju tek predstoji, već i svi igrači trenutno aktivni u prvoj italijanskoj ligi “Serie A”, s tim da bi ovaj prijedlog uskoro trebao biti pretočen u normativni akt, piše “JuveFC“.

Kako Italija već odavno ima jako visoku stopu vakcinisanih osoba, ostaje nejasno da li je svaki igrač u “Serie A” zapravo već do sada primio svoju dozu vekcine.

Zakon isti za sve

Prošle godine, zajedno sa Španijom, Italija je bila jedna od najteže pogođenih zemalja virusom korona na svijetu, a broj umrlih bio je ogroman. Očito niko ne želi da se ponovi isti scenario, pa će tolerancija nakon uvođenja novog pravila biti nulta, dakle bez mogućnosti bilo kakvog izuzetka.

Osim igrača, ove odredbe od 2022. godine moraće da se pridržavaju i svi gledaoci. Oni će od januara imati pristup stadionima, halama, bazenima i drugim javnim prostorima samo na osnovu “Super zelene propusnice.

Vezane vijesti

Cristiano Ronaldo “nestao” iz Manchester Uniteda

Manchester United je očito ušao u novu eru sa trenerom Erikom ten Hagom, jer ekipi sa Old Traforda…

Još jedan šok za Piquea nakon raskida sa Shakirom

Defanzivac fudbalskog kluba Barcelona, Gerard Pique, doživio je još jedan šok nakon rastanka sa pop pjevačicom Shakirom. Karijera…

Višća potpisuje ugovor sa Trabzonsporom, plata 120.000 eura mjesečno

Trabzonspor, lider turske fudbalske Super lige, vrlo je blizu dovođenja bh. fudbalera Edina Višće iz Medipol Başakşehira u…
Total
7
Share