Nulta tolerancija: Nevakcinisani igrači više neće moći igrati u “Serie A”

Serie A @YouTube

Prema navodima jedne italijanske internet “fan-stranice”, u “Serie A” od početka 2022. godine nijedan nevakcinisani fudbaler više neće moći da igra.

U pitanju su ne samo igrači čiji transfer u Italiju tek predstoji, već i svi igrači trenutno aktivni u prvoj italijanskoj ligi “Serie A”, s tim da bi ovaj prijedlog uskoro trebao biti pretočen u normativni akt, piše “JuveFC“.

Kako Italija već odavno ima jako visoku stopu vakcinisanih osoba, ostaje nejasno da li je svaki igrač u “Serie A” zapravo već do sada primio svoju dozu vekcine.

Zakon isti za sve

Prošle godine, zajedno sa Španijom, Italija je bila jedna od najteže pogođenih zemalja virusom korona na svijetu, a broj umrlih bio je ogroman. Očito niko ne želi da se ponovi isti scenario, pa će tolerancija nakon uvođenja novog pravila biti nulta, dakle bez mogućnosti bilo kakvog izuzetka.

Osim igrača, ove odredbe od 2022. godine moraće da se pridržavaju i svi gledaoci. Oni će od januara imati pristup stadionima, halama, bazenima i drugim javnim prostorima samo na osnovu “Super zelene propusnice.

Vezane vijesti

Neopisiva radost Davida Beckhama zbog Messijevog pogotka

Argentinska zvijezda Lionel Messi debitovao je u svom stilu u Sjevernoj Americi u noći između petka i subote.…

Casillas protiv Messijeve “Zlatne lopte”: “Ove sezone je bilo boljih”

Legenda madridskog Reala, ali i španskog fudbala uopšte, tvrdi da su u proteklih godinu dana neki drugi više…

Ruski mediji: Pjanićeve kritike, Džekino odustajanje, Zukanovićevi “savjeti”

Neki igrači fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine neće igrati sa reprezentacijom Rusije u okviru dogovorene prijateljske utakmice u…
Total
0
Share