Nulta tolerancija: Nevakcinisani igrači više neće moći igrati u “Serie A”

Serie A @YouTube

Prema navodima jedne italijanske internet “fan-stranice”, u “Serie A” od početka 2022. godine nijedan nevakcinisani fudbaler više neće moći da igra.

U pitanju su ne samo igrači čiji transfer u Italiju tek predstoji, već i svi igrači trenutno aktivni u prvoj italijanskoj ligi “Serie A”, s tim da bi ovaj prijedlog uskoro trebao biti pretočen u normativni akt, piše “JuveFC“.

Kako Italija već odavno ima jako visoku stopu vakcinisanih osoba, ostaje nejasno da li je svaki igrač u “Serie A” zapravo već do sada primio svoju dozu vekcine.

Zakon isti za sve

Prošle godine, zajedno sa Španijom, Italija je bila jedna od najteže pogođenih zemalja virusom korona na svijetu, a broj umrlih bio je ogroman. Očito niko ne želi da se ponovi isti scenario, pa će tolerancija nakon uvođenja novog pravila biti nulta, dakle bez mogućnosti bilo kakvog izuzetka.

Osim igrača, ove odredbe od 2022. godine moraće da se pridržavaju i svi gledaoci. Oni će od januara imati pristup stadionima, halama, bazenima i drugim javnim prostorima samo na osnovu “Super zelene propusnice.

Vezane vijesti

Džeko upozorio Kloppa: “Sada idemo u Liverpool”

“Težak bod. Sretan zbog desetog gola. Sada idimo u Liverpool”, bile su riječi Edina Džeke, bh. fudbalera koji…

Ronaldo bi uskoro mogao postati Messijev saigrač

Paris Saint Germain (PSG) bi uskoro mogao da “kupi” portugalskog napadača Manchester Uniteda, Cristiana Ronalda, pišu današnji francuski…

“Neću ići i igrati tamo, ne želim da se vraćam u Rusiju”

Defanzivac Malmea i reprezentacije Bosne i Hercegovine, Denis Hadžikadunić govorio je o mogućoj utakmici svoje reprezentacije protiv ruskog…
Total
7
Share