Petev: “Džeko i Pjanić definitivno nisu razmažene zvijezde”

Ivaylo Petev @YouTube

Selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine dao je intervju za bugarski “Blic TV”, što je ujedno i njegov prvi veliki intervju za bugarske medije otkako je krajem januara 2021. godine preuzeo bh. reprezentativni tim.

Upitan da odgovori koje su sličnosti, a koje razlike biti selektor BiH i Bugarske, Ivaylo Petev je odgovorio da ima sličnosti, ali suštinski razlike nisu toliko velike.

Velike sličnosti

“U principu, konkretnije je voditi reprezentaciju. Bilo u Bugarskoj ili u Bosni i Hercegovini”, kazao je bh. elektor.

Naredno pitanje bilo je vrlo zanimljivo, a odnosilo se na Edina Džeku i Miralema Pjanića, odnosno da li su ova velika imena bosanskohercegovačkog fudbala zapravo “razmažene zvijezde“.

Fasciniran Džekom i Pjanićem

“Ne, definitivno nisu razmažene zvijezde. Ovo su veoma vrijedni ljudi i svi znaju njihove fudbalske kvalitete. Fasciniran sam njima, jer veliki su profesionalci“, odgovorio je Petev, navodeći da ovaj “dvojac” puno pomaže na terenu i van terena, te “odgovaraju” i za “nekih 12-13 mladih momaka koji imaju 21 godinu i koji su budućnost bh. nacionalnog tima“.

Džeko i Pjanić pomažu meni i reprezentaciji Bosne i Hercegovine. Ovo su velike ličnosti“, zaključio je selektor fudbalske reprezentacije BiH.

Vezane vijesti

Xavi “precrtao” Pjanića, Bosanac može ostati u Bešiktašu!?

Budućnost Miralema Pjanića je pitanje koje se i dalje razmatra u Barceloni, iako prema onome što piše “Mundo…

Fudbaler reprezentacije Ukrajine se dobrovoljno prijavio u vojsku

Defanzivac fudbalskog kluba “Šahtjor” i ukrajinske reprezentacije, Viktor Kornienko, pokazao je kako pomaže vojsci u borbi protiv invazije…

“Chelsea” ne može platiti putovanje avionom na sljedeće gostovanje u “Ligi prvaka”

Engleski fudbalski klub “Chelsea” vrlo brzo počinje osjećati udarce sankcija protiv svog vlasnika Romana Abramoviča, a posljednji znak…
Total
1
Share