Petev: “Džeko i Pjanić definitivno nisu razmažene zvijezde”

Ivaylo Petev @YouTube

Selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine dao je intervju za bugarski “Blic TV”, što je ujedno i njegov prvi veliki intervju za bugarske medije otkako je krajem januara 2021. godine preuzeo bh. reprezentativni tim.

Upitan da odgovori koje su sličnosti, a koje razlike biti selektor BiH i Bugarske, Ivaylo Petev je odgovorio da ima sličnosti, ali suštinski razlike nisu toliko velike.

Velike sličnosti

“U principu, konkretnije je voditi reprezentaciju. Bilo u Bugarskoj ili u Bosni i Hercegovini”, kazao je bh. elektor.

Naredno pitanje bilo je vrlo zanimljivo, a odnosilo se na Edina Džeku i Miralema Pjanića, odnosno da li su ova velika imena bosanskohercegovačkog fudbala zapravo “razmažene zvijezde“.

Fasciniran Džekom i Pjanićem

“Ne, definitivno nisu razmažene zvijezde. Ovo su veoma vrijedni ljudi i svi znaju njihove fudbalske kvalitete. Fasciniran sam njima, jer veliki su profesionalci“, odgovorio je Petev, navodeći da ovaj “dvojac” puno pomaže na terenu i van terena, te “odgovaraju” i za “nekih 12-13 mladih momaka koji imaju 21 godinu i koji su budućnost bh. nacionalnog tima“.

Džeko i Pjanić pomažu meni i reprezentaciji Bosne i Hercegovine. Ovo su velike ličnosti“, zaključio je selektor fudbalske reprezentacije BiH.

Vezane vijesti

Još jedan šok za Piquea nakon raskida sa Shakirom

Defanzivac fudbalskog kluba Barcelona, Gerard Pique, doživio je još jedan šok nakon rastanka sa pop pjevačicom Shakirom. Karijera…

Lewandowski želi da pređe u Barcelonu, “dosta” mu je Haalanda

Robert Lewandowski bi uskoro mogao promijeniti klub i prvenstvo, i preseliti se u Španiju. Kako prenosi “Diario Sport“,…

“BiH nije nimalo prijateljska zemlja za Rusiju, moramo prvi otkazati utakmicu”

Moguće odigravanje prijateljske fudbalske utakmice između selekcija Rusije i Bosne i Hercegovine u novembru i dalje izaziva veliku…
Total
1
Share