Pjanić: “Allegri je najbolji trener svih vremena”

Miralem Pjanić @YouTube

Bh. fudbaler Miralem Pjanić, vezni igrač Barcelone na trenutnoj posudbi u turskom Bešiktašu, govorio je danas o svom bivšem klubu Juventusu, a prije svega o treneru Massimilianu Allegriju sa kojim je imao zaista jedinstven odnos.

Allegri je najbolji trener kojeg sam ikad imao. Napravio sam ogromne korake sa njim. On me je učinio jačim igračem, pokazao mi kako da gledam na fudbal na drugačiji način. Odlično smo se razumjeli”, objasnio je Pjanić.

“Tri godine sa njim su bile fantastične godine. Osvojili smo sve sa Juventusom, čak smo stigli i do finala Lige prvaka. Pa i ako nismo uspjeli da ga osvojimo, u finalu smo igrali utakmice za pamćenje, osvojili smo prvenstvo u Serie A, Kup Italije i Superkup su bili ludi. Bili smo odlična ekipa sa odličnim trenerom“, zaključio je bh. fudbaler.

Vezane vijesti

Barcelona žuri da izbaci manje važne igrače, Pjanić ne želi da ode

Uprava fudbalskog kluba Barcelona fokusirana je na potpisivanje ugovora sa Julesom Koundéom iz Seville, ali s druge sstrane…

Bugarski mediji: Bosna i Hercegovina oduševljena Ivaylom Petevim

Pobjeda Bosne i Hercegovine nad Crnom Gorom od 1:0, koja joj je osigurala promociju u UEFA fudbalsku Ligu…

Gdje su najduže zimske pauze u fudbalskom prvenstvu?

Koliko nekada dugo traje zimska pauza između dva dijela fudbalskog prvenstva možda najbolje ilustruje činjenica da čak i…
Total
0
Share