Pjanić: “Allegri je najbolji trener svih vremena”

Miralem Pjanić @YouTube

Bh. fudbaler Miralem Pjanić, vezni igrač Barcelone na trenutnoj posudbi u turskom Bešiktašu, govorio je danas o svom bivšem klubu Juventusu, a prije svega o treneru Massimilianu Allegriju sa kojim je imao zaista jedinstven odnos.

Allegri je najbolji trener kojeg sam ikad imao. Napravio sam ogromne korake sa njim. On me je učinio jačim igračem, pokazao mi kako da gledam na fudbal na drugačiji način. Odlično smo se razumjeli”, objasnio je Pjanić.

“Tri godine sa njim su bile fantastične godine. Osvojili smo sve sa Juventusom, čak smo stigli i do finala Lige prvaka. Pa i ako nismo uspjeli da ga osvojimo, u finalu smo igrali utakmice za pamćenje, osvojili smo prvenstvo u Serie A, Kup Italije i Superkup su bili ludi. Bili smo odlična ekipa sa odličnim trenerom“, zaključio je bh. fudbaler.

Vezane vijesti

Jedna od najsramotnijih simulacija u svjetskom fudbalu

Sunday Afolabi, nigerijski fudbaler, odglumio je simulaciju povrede koja se rijetko viđa na fudbalskim terenima. U meču druge…

Florentino Perez neće uživo gledati El Clasico jer se boji za svoj život

Predsjednik Real Madrida, Florentino Perez, odlučio je da ne putuje u Barcelonu na današnju utakmicu polufinala španskog Kupa…

“Hvala Bosni i Hercegovini što ne smatra Rusiju đavolom”

Poznati ruski fudbalski stručnjak, Andrej Sozin, reagovao je na vijest da će ruski tim u novembru igrati prijateljsku…
Total
1
Share