Pobuna protiv Messija: “Ono što se dogodilo nije bilo uopšte fer”

Lionel Messi @Twitter

Ne skidaju svi kapu Lionelu Mesiju u njegovom novom fudbalskom okruženju u Americi. Argentinac već ima 5 postignutih golova u svoje prve 3 utakmice sa Interom iz Majamija, a posljednja dva je postigao protiv Orlanda, za pobjedu od 3:1.

Međutim, osim naslova i repriza Messijevih virtuoznih nastupa, u javnosti su se pojavile neke njegove konfliktne epizode sa protivničkim igračima.

“Nije fer”

Argentinac je u utakmici sa Orlandom vrlo brzo u prvom poluvremenu zaradio žuti karton, a nakon jednog sukoba sa protivničkim igračima, trener Orlanda je za najboljeg igrača svijeta tražio drugi žuti karton i isključenje, ali je Messi na kraju samo dobio usmenu opomenu.

Ulje na vatru nakon utakmice ponovo je dolio trener Orlanda tvrdeći da se Messi favorizuje od strane sudija.

“Možda prosječan navijač ne obraća pažnju, ali je bio drugi žuti karton za Lea. Treba svima isto suditi, a ono što se danas dogodilo na terenu nije bilo uopšte fer“, poručio je trener Orlanda sudijskoj organizaciji.

Video: Twitter

Vezane vijesti

Sudija naljutio Ronalda: “Uvijek ste protiv mene”

Legenda svjetskog fudbala – Cristiano Ronaldo, još jednom nije uspio da zadrži živce u prvenstvenoj utakmici protiv Al…

Dario Šarić: “Sanjam da nastupim za Bosnu i Hercegovinu”

Dario Šarić (25), vezni igrač italijanskog fudbalskog kluba Palermo, koji trenutno nastupa u drugoj italijanskoj ligi (Serie B)…

Revolucija u fudbalu, pogodak snimljen kamerom zakačenom na dres igrača

Njemački fudbalski klub Keln ovog je vikenda odigrao prijateljsku utakmicu sa Milanom, prvakom Italije. Jedan od pogodaka na…
Total
0
Share