Poruka Ibrahimoviću: “Otišao si iz Bosne, ali Bosna nije nikada iz tebe”

Zlatan Ibrahimović @Twitter

Zlatan Ibrahimović, popularni švedski fudbaler “bosanskih korijena”, razbjesnio je pojedine vjernike svojom skandaloznom “božićnom čestitkom”.

Osim što je 25. decembra objavio fotografiju ruke sa ispruženim srednjim prstom, u opisu je napisao i poruku “Sretan Božić“, što je izazvalo pometnju među pojedinim “vjernicima” pratiocima.

“Poštujem druge”

“Moja religija je religija poštivanja drugih. Za sva uvjerenja, za sva mišljenja. Tako sam odrastao i tako razmišljam u ovom trenutku”, kazao je Zlatan Ibrahimović jednom prilikom.

U decembru je posjetio papu Franju i pozvao na mir i ljubav. Priznao je da ne vjeruje u Boga, ali poštuje ljude koji vjeruju “u njega”.

Ibrahimovićevu ruku sa ispruženim srednjim prstom prati poplava kritika i negativnih komentara (više od 22.000), od kojih je dobar dio upravo sa ovih prostora odakle švedski fudbaler “vuče” svoje porijeklo.

Pratioci “ne praštaju”

“Volio bih da u 2022. ne postignete nijedan gol“, napisao je jedan uvređeni pratilac, dok je drugi napisao: “Vidi se da ste sa Balkana. Otišao si iz Bosne, ali Bosna nije nikada iz tebe. Nadam se da ćete završiti karijeru što je prije moguće“.

Švedski fudbaler je ove sezone postigao sedam golova u jedanaest utakmica, ali mu povrede prave velike probleme i često je van terena. Ipak, njegov klub (AC Milan) se dobro snalazi u prvenstvu i bez njega, na drugom je mjestu, odmah iza Intera.

Podaci: Instagram

Vezane vijesti

Mourinho je prvi trener koji je osvojio sva tri aktuelna evropska takmičenja

Nakon večerašnjeg trijumfa Rome u prvom izdanju Lige konferencija, trener kluba Jose Mourinho ušao je u historiju svojim…

Godine ne zaustavljaju Džeku: Treći među najboljima “iznad 35”

Bosanskohercegovački fudbalski napadač Edin Džeko se više nego očito pokazao kao uspješna akvizicija milanskog Intera, za što su…

Niko ga ne želi: Ronalda su ovog ljeta odbila čak dva trenera

Transfer Cristiana Ronalda (37) ponovo je aktuelan u svjetskim medijima, iako je nedavno i sportski direktor Bayerna, Hasan…
Total
6
Share