Prvi put da Messi nije postigao pogodak

Lionel Messi @Twitter

Inter Miami je u četvrtak savladao Cincinnati u polufinalu US Open kupa u gostima. Regularni dio utakmice završio je rezultatom 3:3 (5:4 nakon izvođenja jedanaesteraca).

Za Inter Miami, Leonardo Campana postigao je dva pogotka, a Josef Martinez još jedan. Glavna zvijezda Intera Lionel Messi na ovoj utakmici prvi put u cijelom svom boravku u Sjedinjenim Američkim Državama (7 utakmica) nije mogao postići gol sa terena. Međutim, Argentinac je upisao dvije asistencije.

Osma utakmica

U finalu turnira Inter Miami će se sastati sa pobjednikom utakmice Houston Dinamo – Real Salt Lake.

Nakon osam utakmica za Inter Miami, Messi je upisao 10 pogodaka i tri asistencije. Argentinac je 20. augusta osvojio svoj prvi američki trofej. Inter Miami postao je vlasnik američko-meksičkog Liga kupa, savladavši Nashville u finalnoj utakmici turnira u izvođenju penala (10:9).

Vezane vijesti

Četiri evropska velikana u žestokoj borbi za srbijanskog napadača

Srbijanski fudbalski reprezentativac Dušan Vlahović prilično je nervozno reagovao nakon izvođenja iz igre u prošloj utakmici za Juventus,…

Preminuo je Ćiro Blažević: “Trebali smo im dati pet komada, a oni su dali sedam”

Legendarni fudbalski trener i nekadašnji selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine, Miroslav Ćiro Blažević preminuo je u 88. godini…

FIFA revolucija u fudbalu: Nakon ofsajda, stiže još jedna važna promjena

Prije nekoliko dana objavljeno je da je Arsene Wenger (73), bivši menadžer Arsenala, koji sada radi u FIFA-inom…
Total
0
Share