Reprezentacija SAD s igračima “do 23 godine” protiv Bosne i Hercegovine

Fudbalski savez SAD @Twitter

Godinu dana od početka Svjetskog prvenstva u fudbalu u Kataru, reprezentacija Sjedinjenih Američkih Država (SAD) odigraće prijateljsku utakmicu protiv izabrane vrste Bosne i Hercegovine (BiH).

Gregg Berhalter, selektor SAD, pozvao je danas 26 igrača za prijateljsku utakmicu protiv BiH koja će biti odigrana u nedjelju, 19. decembra u Los Angelesu.

Berhalter se nalazi u sličnim problemima kao i bh. selektor Ivaylo Petev, jer se utakmica odigrava u terminu koji nije FIFA-in, te velika većina fudbalera nije dostupna za navedenu utakmicu.

Poraz i remi reprezentacije BiH

Prosjek starosti igrača, kojima je selektor SAD uputio poziv, je 23 godine, od čega ih većina igra u američkoj “MLS” ligi, dok ostali dolaze iz Italije, Brazila i Njemačke.

Reprezentacije SAD i BiH su se do sada susrele dva puta, prvi put 14. augusta 2013. godine,kada je reprezentacija SAD pobijedila 4:3 na stadionu “Koševo”, te drugi put 28. januara 2018. godine kada su u Los Angelesu remizirale 0:0.

Vezane vijesti

SAD pobjedom protiv BiH do historijskog rekorda

U prijateljskoj utakmici između fudbalskih reprezentacija Sjedinjenih Američkih Država (SAD) i Bosne i Hercegovine (BiH), koja je odigrana…

Fudbalska reprezentacija BiH “izboriće” direktan plasman na EURO 2024

Sutra počinju fudbalske kvalifikacije za Evropsko prvenstvo u fudbalu koje će se 2024. godine održati u Njemačkoj. Provajder…

Od bh. selektora Peteva lošija je čak i njegova rodna Bugarska

Ivaylo Petev, bugarski fudbalski stručnjak, postao je selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine (BiH) 21. januara 2021. godine.…
Total
0
Share