Rumuni o BiH u Ligi nacija: “Nije laka grupa, nećemo se kvalifikovati”

Ciprian Marica @YouTube

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine igrat će u “Grupi 3”, zajedno sa Rumunijom, Finskom i Crnom Gorom, u “Ligi B” Lige nacija za sezonu 2022/2023, određeno je nakon žrijeba održanog u četvrtak navečer u Montreuxu (Švicarska).

Reprezentacija Rumunije, koja je i dalje bez selektora, nije bez šanse za plasman na EURO 2024 u Njemačkoj kroz ovo takmičenje, iako mnogo sportski radnici u ovoj državi smatraju da će to biti izuzetno teško.

Neće biti lako

Bivši napadač reprezentacije Ciprian Marica, komentarisao je grupu u kojoj se nalazi Rumunija, otvoreno govoreći da su male šanse u prolaz njegove reprezentacije.

“Ne možemo smatrati da smo dobili lake protivnike ako smo u žrijebu izvukli Bosnu i Hercegovinu, Finsku ili čak Crnu Goru. Danas nema lakih protivnika”, kazao je Marica.

“To nije laka grupa. Nećemo se kvalifikovati ili nam neće uopšte biti lako da se kvalifikujemo. Svaki selektor koji dođe, čak i ako je čekao da danas unaprijed vidi našu grupu, neće imati lahak posao”, zaključio je proslavljeni rumunski fudbaler.

Vezane vijesti

Još jedan šok za Piquea nakon raskida sa Shakirom

Defanzivac fudbalskog kluba Barcelona, Gerard Pique, doživio je još jedan šok nakon rastanka sa pop pjevačicom Shakirom. Karijera…

Džeko: “Pomogao sam Salahu da postane ono što je sada”

Edin Džeko, bosanskohercegovački fudbaler i napadač Intera, govorio je u opširnom intervjuu za britanski “Daily Mail” o manje…

Milan: Ibrahimovićeva karijera je u opasnosti

Karijera Zlatana Ibrahimovića uskoro bi mogla doći do kraja, pišu italijanski mediji. Kako je navedeno, povreda Ahilove tetive…
Total
1
Share