Rumuni o BiH u Ligi nacija: “Nije laka grupa, nećemo se kvalifikovati”

Ciprian Marica @YouTube

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine igrat će u “Grupi 3”, zajedno sa Rumunijom, Finskom i Crnom Gorom, u “Ligi B” Lige nacija za sezonu 2022/2023, određeno je nakon žrijeba održanog u četvrtak navečer u Montreuxu (Švicarska).

Reprezentacija Rumunije, koja je i dalje bez selektora, nije bez šanse za plasman na EURO 2024 u Njemačkoj kroz ovo takmičenje, iako mnogo sportski radnici u ovoj državi smatraju da će to biti izuzetno teško.

Neće biti lako

Bivši napadač reprezentacije Ciprian Marica, komentarisao je grupu u kojoj se nalazi Rumunija, otvoreno govoreći da su male šanse u prolaz njegove reprezentacije.

“Ne možemo smatrati da smo dobili lake protivnike ako smo u žrijebu izvukli Bosnu i Hercegovinu, Finsku ili čak Crnu Goru. Danas nema lakih protivnika”, kazao je Marica.

“To nije laka grupa. Nećemo se kvalifikovati ili nam neće uopšte biti lako da se kvalifikujemo. Svaki selektor koji dođe, čak i ako je čekao da danas unaprijed vidi našu grupu, neće imati lahak posao”, zaključio je proslavljeni rumunski fudbaler.

Vezane vijesti

Milan: Ibrahimovićeva karijera je u opasnosti

Karijera Zlatana Ibrahimovića uskoro bi mogla doći do kraja, pišu italijanski mediji. Kako je navedeno, povreda Ahilove tetive…

Niko ga ne želi: Ronalda su ovog ljeta odbila čak dva trenera

Transfer Cristiana Ronalda (37) ponovo je aktuelan u svjetskim medijima, iako je nedavno i sportski direktor Bayerna, Hasan…

Otkriveni detalji o slupanom automobilu Cristiana Ronalda

Španska policija na Majorci otkrila je detalje saobraćajne nesreće, u kojoj je učestvovao Cristiano Ronaldo, u selu Buñola.…
Total
1
Share