SAD žele rekordnu 17. pobjedu u kalendarskoj godini protiv BiH

Poraz reprezentacije BiH u Zenici @YouTube

Američka muška fudbalska reprezentacija nastoji da zatvori godinu s rekordom koji će se možda ostvariti 18. decembra kada će ugostiti reprezentaciju Bosne i Hercegovine u Sportskom centru “Dignity Health” u Carsonu, Kalifornija.

Utakmica SADBiH je na programu u subotu u 20:15 sati po lokalnom vremenu, a moći će se između ostalog pratiti uživo i putem zbaničnog Twittera profila američke reprezentacije @USMNT, Instagrama @USMNT, te Facebooka.

Sa ukupno 16 pobjeda, reprezentacija SAD je već izjednačila timski rekord sa najviše pobjeda u jednoj kalendarskoj godini, ranije postavljen 2013. godine. Pobjeda u subotu protiv BiH mogla bi biti 17. po redu, čime bi se postavio novi rekord.

Opet “nova” reprezentacija

Utakmica SAD – Bosna i Hercegovina se ne igra u zvaničnom FIFA terminu, te će timovi obje reprezentacije biti sastavljeni većinom od igrača iz domaćih prvenstava.

Reprezentacije SAD i BiH su se do sada susrele dva puta, prvi put 14. augusta 2013. godine,kada je reprezentacija SAD pobijedila 4:3 na stadionu “Koševo”, te drugi put 28. januara 2018. godine kada su u Los Angelesu remizirale 0:0.

Vezane vijesti

Messi se vratio u Barcelonu

Argentinska fudbalska zvijezda jučer je bila u svojoj omiljenoj Barceloni, gdje se družila sa svojim starim poznanicima i…

Užasna statistika: Petev je najgori selektor kojeg je BiH ikada imala

Koliko je učinak fudbalske reprezentacije loš možda najbolje pokazuje podatak da su najbolji fudbaleri Bosne i Hercegovine (BiH)…

“Ne želimo zagorčati Ronaldu život, već želimo ostvariti svoj san”

Sjeverna Makedonija je na putu da ostvari možda i najveći uspjeh u svojoj fudbalskoj historiji – da se…
Total
1
Share