Sead Kolašinac ove godine više neće igrati za Arsenal

Sead Kolašinac @arsenal.com

Fudbalski klub Arsenal potvrdio je danas da se njihov fudbaler Sead Kolašinac vraća treninzima tek u januaru naredne, 2022. godine.

Lijevi bek Arsenala, i član fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine, doživio je tešku povredu u kvalifikacionoj uŧakmici koju je igrao za BiH protiv Finske ranije ovog mjeseca.

Upravo zbog teške povrede skočnog zgloba, “Topnici” su na svojoj službenoj internet stranici potvrdili da se Sead Kolašinac ove godine neće vratiti na fudbalske terene.

Dugačak oporavak

Sead dobro napreduje u ranim fazama rehabilitacije s trenutnim ciljem da se vrati punim treninzima tek u januaru“, navedeno je u objavi iz Arsenala.

Ova informacija predstavlja “veliki udarac” za Arsenal jer će ovaj klub ostati bez važnog igrača tokom najvažnijeg perioda sezone u Premier league, iako Kolašinac i nije bio redovan u prvoj posŧavi ekipe pod vodstvom trenera Mikela Artete.

Vezane vijesti

“Rusija umjesto sa Bosancima, treba dogovoriti utakmicu sa Srbijom”

Nemanja Pejčinović pozvao je reprezentaciju Rusije da odigra prijateljsku fudbalsku utakmicu sa Srbijom, a sve u kontekstu odbijanja…

Utakmica za infarkt: Bosna i Hercegovina – od poraza do pobjede protiv Finske

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine (BiH) pobjedila je večeras na “Bilinom Polju” Finsku u 4. kolu grupe “3”…

Sead Kolašinac: “Tenk? Ne sviđa mi se taj nadimak”

Bosanskohercegovački fudbaler Sead Kolašinac nedavno je postao član francuskog kluba Olympique iz Marseilla. Sada već bivši igrač Arsenala…
Total
10
Share