Skandal: Burkina Faso želi igrati prvenstvo sa zaraženim fudbalerima?

Afrički kup nacija @Twitter

Nekoliko važnih fudbalera reprezentacije Burkine Faso, kao i selektor Kamou Malo, pozitivni su na Covid-19, te bi trebali propustiti uvodnu utakmicu Afričkog kupa nacija u nedjelju.

Iz ove reprezentacije su osporili metodu testiranja na virus korona, te su ukazali na nejasnoću u organizaciji samog prvenstva, objašnjavajući da su dva različita medicinska tima došla da ih testiraju.

“U petak ujutro se u našem hotelu pojavila medicinska ekipa, i kada smo pokušali da otkrijemo ko ih je poslao, CAF (Afrička fudbalska konfederacija) nam je jasno kazala da ih oni nisu poslali, pa smo se odbili testirati“, navode iz reprezentacije Burkine Faso.

Ko je kriv?

“U 22 sata stigla je nova medicinska ekipa, navodno iz CAF-a. Uradili smo testove, ali na antigen, a ne PCR testove koji moraju biti obavljeni 48 sati prije utakmice”, dodaje se u saopštenju, na čijem kraju se navodi da tim Burkine Faso ne prihvata rezultate ovog testiranja.

U okviru 1. kola Afričkog kupa nacijaBurkina Faso će se danas u 17 sati sastati sa ekipom domaćina prvenstva, Kamerunom.

Vezane vijesti

Amar Osim o porazu Veleža: “Nisu puno bolji od nas”

Mostarski fudbalski klub Velež poražen je večeras u okviru 2. pretkola Konferencijske lige od ekipe Hamrun Spartansa sa…

Italijani bi ipak mogli učestvovati na Svjetskom prvenstvu u Kataru!?

Fudbalska reprezentacija Italije i dalje se nada da bi mogla učestvovati na Svjetskom prvenstvu u Kataru, uprkos činjenici…

Brazilski sudija “Hulk”, kojeg “niko ne želi” na SP u Kataru

Nakon što je održan žrijeb za Svjetsko prvenstvo 2022., i nakon što se saznalo sve o fudbalskim zvijezdama…
Total
3
Share