Slobodan Praljak “posmatrao” utakmicu Zrinjskog i Posušja

Transparent Slobodana Praljka na stadionu HŠK Zrinjski u Mostaru @Twitter

Da u Bosni i Hercegovini sport odavno nema veze sa onom svrhom zbog koje se mnogi njime i bave, pokazuju današnje scene sa stadiona pod Bijelim brijegom u Mostaru.

Naime, danas su u okviru 18. kola Premijer lige BiH u fudbalu ekipe HŠK Zrinjski i NK Posušje odigrale svoj prvenstveni meč. Slavio je domaćin rezultatom 3:1, međuŧim susret je nažalost “obilježio” presuđeni ratni zločinac.

Naime,  tokom susreta na istočnoj tribini stadiona u Mostaru mogla se vidjeti slika osuđenog ratnog zločinca Slobodana Praljka.

Utakmicu u Mostaru sudio je sudija Admir Musić, međutim ista se nije prekidala zbog navedenog transparenta s očito političkim porukama, čemu nije mjesto na sporŧskim terenima.

General “tokom” sportske bitke

Podsjetimo, Slobodan Praljak bio je general Hrvatske vojske (HV) i Hrvatskog vijeća odbrane (HVO) kojeg je osudio Međunarodni krivični sud za bivšu Jugoslaviju u Hagu za mnogobrojne zločine protiv čovječnosti, kršenja zakona ili običaja raŧovanja i teške povrede Ženevskih konvencija

Drugostepenom presudom 29. novembra 2017. u Haškom tribunalu odbijena mu je žalba i potvrđena kazna od 20 godina zatvora. Nakon izricanja presude Praljak je izjavio da je odbija, te je iz protesŧa izvršio samoubistvo pred televizijskim kamerama koje su suđenje prenosile uživo.

Vezane vijesti

Navijači upali na teren nakon osmog uzastopnog poraza svog tima

Engleski fudbal godinama je bio poznat po niskoj disciplini navijača, ali su nakon radikalnih zakonskih promjena neko vrijeme…

15-godišnje “čudo iz Brazila” traže Real, Barcelona, Liverpool, Manchester United…

Brazilac Endrick, koji ma svega 15 godina, postao je nova meta velikih klubova u Evropi. Napadač je nedavno…

Džekini golovi nas tjeraju da sanjamo o “Scudettu”

Sva težina ofanzivnog dijela ekipe “Nerazzurra” leži na ramenima Edina Džeke. Bosanskohercegovački napadač golovima nastavlja da održava šampionski…
Total
1
Share