Slobodan Praljak “posmatrao” utakmicu Zrinjskog i Posušja

Transparent Slobodana Praljka na stadionu HŠK Zrinjski u Mostaru @Twitter

Da u Bosni i Hercegovini sport odavno nema veze sa onom svrhom zbog koje se mnogi njime i bave, pokazuju današnje scene sa stadiona pod Bijelim brijegom u Mostaru.

Naime, danas su u okviru 18. kola Premijer lige BiH u fudbalu ekipe HŠK Zrinjski i NK Posušje odigrale svoj prvenstveni meč. Slavio je domaćin rezultatom 3:1, međuŧim susret je nažalost “obilježio” presuđeni ratni zločinac.

Naime,  tokom susreta na istočnoj tribini stadiona u Mostaru mogla se vidjeti slika osuđenog ratnog zločinca Slobodana Praljka.

Utakmicu u Mostaru sudio je sudija Admir Musić, međutim ista se nije prekidala zbog navedenog transparenta s očito političkim porukama, čemu nije mjesto na sporŧskim terenima.

General “tokom” sportske bitke

Podsjetimo, Slobodan Praljak bio je general Hrvatske vojske (HV) i Hrvatskog vijeća odbrane (HVO) kojeg je osudio Međunarodni krivični sud za bivšu Jugoslaviju u Hagu za mnogobrojne zločine protiv čovječnosti, kršenja zakona ili običaja raŧovanja i teške povrede Ženevskih konvencija

Drugostepenom presudom 29. novembra 2017. u Haškom tribunalu odbijena mu je žalba i potvrđena kazna od 20 godina zatvora. Nakon izricanja presude Praljak je izjavio da je odbija, te je iz protesŧa izvršio samoubistvo pred televizijskim kamerama koje su suđenje prenosile uživo.

Vezane vijesti

“Rusija umjesto sa Bosancima, treba dogovoriti utakmicu sa Srbijom”

Nemanja Pejčinović pozvao je reprezentaciju Rusije da odigra prijateljsku fudbalsku utakmicu sa Srbijom, a sve u kontekstu odbijanja…

Ogromna lista: Fudbalske zvijezde kojima za par dana ističu ugovori

Za samo nekoliko dana završava se 2021. godina, a već 1. januara mnoga velika imena svjetskog fudbala moći…

Ćiro Blažević o utakmici BiH – Rusija: “Sramota me je, duboko sam uvrijeđen”

Nekadašnji selektor fudbalske reprezentacije Bosane i Hercegovine, Miroslav Ćiro Blažević, reagovao je vrlo emotivno na moguće održavanje prijateljske…
Total
1
Share