Slučaj silovanja u koji je umješan Ronaldo neće biti objavljen u javnosti

Cristiano Ronaldo @YouTube

Na zahtjev Cristiana Ronalda, slučaj silovanja u koji je uključena i sama portugalska zvijezda prije 12 godina, neće biti objavljen u javnosti. Dosije u kojem je Ronaldo optužen nalazi se u Glavnoj policijskoj upravi Las Vegasa, SAD.

Čuveni američki medij “The New York Times” nedavno je podnio zahtjev za dobijanje dosijea od Glavne policijske uprave Las Vegasa, glavnog nadležnog za slučaj silovanja u koji je umiješan Cristiano Ronaldo.

Riječ je o optužnici koja je protiv Ronalda podignuta 2018. godine, a odnosi se na krivično djelo koje se navodno dogodilo prije 12 godina. Naime, 13. juna 2009. godine, Kathryn Mayorga bila je žena koja je optužila Cristiana Ronalda za silovanje, a 27. septembra 2018. je i službeno podnijela prijavu protiv fudbalera.

Ona je ranije prijavila zločin policiji, ali u svojoj zvaničnoj prijavi nije navela ime Cristiana Ronalda, već je navela da je riječ o “poznatom fudbaleru”. Godinu dana nakon podnošenja žalbe, žrtva je od Ronalda dobila 375.000 dolara “nagrade” jer nije iznosila detalje o tome šta se dogodilo u noći 13. juna 2009. godine.

Nije među prva tri: Ronaldo neće ići na ceremoniju “Zlatne lopte”

Prekršila odredbe šutnje

Međutim, 2018. godine Kathryn Mayorga prekršila je ugovor koji je potpisala s Ronaldom i podnijela je prijavu protiv njega. Zbog nedostatka dokaza, Glavna policijska uprava Las Vegasa odbila je da ponovo otvori slučaj.

Mayorga je ipak nastavila borbu protiv Ronalda, te je njen advokat zatražio da se ovaj slučaj ponovo otvori. Upravo u tom kontekstu je “The New York Times” i podnio zvaničan zahtjev za preuzimanje dosijea u kome je Ronaldo bio pod istragom.

Glavna policijska uprava Las Vegasa je odbila objavljivanje, jer je advokat optuženog navodno dao povjerljive informacije u spisu.

Vezane vijesti

Christian Eriksen aplauzom dočekan na fudbalskom terenu

Christiana Eriksena, danskog fudbalera koji se srušio na teren na “EURO 2020” prošle godine, navijači njegovog novog tima…

Nije među prva tri: Ronaldo neće ići na ceremoniju “Zlatne lopte”

Kako prenose portugalski mediji, Christiano Ronaldo neće prisustvovati događaju koji će se održati u “Thatre du Chatelet” u…

Mbappeovi roditelji utakmicu gledali u Realovoj svečanoj loži

Roditelji zvijezde francuskog fudbalskog kluba “PSG”, Kyliana Mbappea, prisustvovali su sinoć revanšu osmine finala “Lige prvaka” protiv Reala…
Total
11
Share