Suze Zlatana Ibrahimovića dok se oprašta od prijatelja koji umire

Thijs Slegers i Zlatan Ibrahimović @Twitter

Napadač Milana, Zlatan Ibrahimović, u ponedeljak uveče nakratko je bio biti prisutan putem video veze u specijalnoj televizijskoj emisiji uživo koja je organizovana za teško bolesnog sekretara za štampu fudbalskog kluba PSV.

41-godišnji Šveđanin bosanskih korijena govorio je o veoma posebnoj vezi između njih dvojice ističući da je Thijs Slegers bio “njegov jedini prijatelj u Holandiji tokom teškog vremena u Ajaxu”.

Boravak u Ajaxu

Televizijska emisija “ESPN“-a, “Krvni srodnici”, skrenula je pažnju na leukemiju, bolest od koje Slegers boluje. Osim onih u studiju, Ibrahimović je bio jedan od gostiju u emisiji uživo.

Preko video veze iz Milana, napadač se emotivnim riječima obratio Slegersu, posebno u periodu kada je Ibrahimović stigao u Ajax i kada je Slegers igrao važnu ulogu u Ibrahimovićevom životu.

Jako dobri prijatelji

“Bio sam mlad, zbunjen i zapravo nisam imao nikoga u Holandiji. Onda mi je jedan novinar pružio ruku pomoći“, govorio je Ibrahimović o Slegersu, dodajući da mu “novinari u to vrijeme nisu bili prijatelji, više neprijatelji”.

“Zajedno smo večerali, ručali i postali smo jako dobri prijatelji“, nastavio je Ibrahimović. “Upoznali smo se, igrali tenis, pomogao mi je oko onoga što mi je trebalo. Čak sam i govorio o Thijsu u svojoj knjizi, jer sam bio tako zahvalan. Odmah mi je ušao u srce. Thijs, samo želim da ti kažem da te volim, prijatelju”, zaključio je vidno emotivni Ibrahimović, pustivši i suze u programu uživo.

Video: Twitter

Komentariši
Vezane vijesti

Barcelona izgubila pola miliona navijača zbog zastave duginih boja

Španski fudbalski gigant Barcelona izgubila je oko pola miliona pratilaca na društvenim mrežama zbog podrške LGBT zajednici. Kao…

Ruši se kultni stadion: Pogledajte šta je ostalo od Camp Noua

Fudbalski klub Barcelona započela je rekonstrukciju svog hrama – stadiona Camp Nou. Katalonci su osigurali 1,5 milijardi eura…

Ronaldo “raznježio” društvene mreže fotografijom sa svojom kćerkom

Portugalski fudbaler Cristiano Ronaldo objavio je fotografiju sa svojom kćerkom Bellom Esmeraldom, koja danas puni jednu godinu. Za…
Total
0
Share