“To je BiH”: Odbranili penal, imali igrača više i opet uspjeli izgubiti 3:1

Poraz reprezentacije BiH u Zenici @YouTube

Da je statistika izuzetno varljiva možda najbolje pokazuju podaci sa večerašnje kvalifikacione utakmice između Bosne i Hercegovine i Finske, koja se igrala u Zenici u okviru odlaska na Svjetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine.

I pored toga što su fudbaleri BiH imali prednost u svim statističkim parametrima, i pored penala koji je uspio odbraniti golman Kenan Hasagić, igrača više u skoro dvije trećine utakmice, naši igrači su uspjeli izgubiti utakmicu s 3:1, i na taj način se oprostiti i od drugog mjesŧa koje bi vodilo u mogući baraž.

Strijelci u reprezentaciji Finske na stadionu Bilino polje bili su Forss u 19., Lod u 50. i O’Shaughnessy u 73. minuti, dok je jedini pogodak za BiH postigao Luka Menalo u 69. minuti utakmice.

Kraj svih nadanja

Nakon preoštrog starta nad Seadom Kolašincem, reprezentacija BiH je od 37. minute igrala sa igračem više nakon što je isključen Raitali, ali niti tu brojčanu prednost domaći igrači nisu uspjeli realizovaŧi.

Posljednji kvalifikacioni susret BiH igra 16. novembra sa Ukrajinom, ponovo u Zenici, ali će to biŧi meč bez ikakvog rezultatskog značaja za bh. nacionalni tim.

Vezane vijesti

“Rusija umjesto sa Bosancima, treba dogovoriti utakmicu sa Srbijom”

Nemanja Pejčinović pozvao je reprezentaciju Rusije da odigra prijateljsku fudbalsku utakmicu sa Srbijom, a sve u kontekstu odbijanja…

Nakon reprezentacije BiH, Rusija ima “problem” i sa Kirgistanom

Iako pomoćnik selektora ruske fudbalske reprezentacije, Viktor Onopko, za “planirane” prijateljske utakmice sa reprezentacijama Kirgistana  i Bosne i…

Paulo Dybala bi uskoro mogao postati Džekin saigrač

Italijanski fudbalski prvak Inter ozbiljno je zainteresovan da kupi zvijezdu Juventusa Paula Dybalu kao slobodnog igrača, tvrdi “Gazzetta…
Total
0
Share