“To je BiH”: Odbranili penal, imali igrača više i opet uspjeli izgubiti 3:1

Poraz reprezentacije BiH u Zenici @YouTube

Da je statistika izuzetno varljiva možda najbolje pokazuju podaci sa večerašnje kvalifikacione utakmice između Bosne i Hercegovine i Finske, koja se igrala u Zenici u okviru odlaska na Svjetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine.

I pored toga što su fudbaleri BiH imali prednost u svim statističkim parametrima, i pored penala koji je uspio odbraniti golman Kenan Hasagić, igrača više u skoro dvije trećine utakmice, naši igrači su uspjeli izgubiti utakmicu s 3:1, i na taj način se oprostiti i od drugog mjesŧa koje bi vodilo u mogući baraž.

Strijelci u reprezentaciji Finske na stadionu Bilino polje bili su Forss u 19., Lod u 50. i O’Shaughnessy u 73. minuti, dok je jedini pogodak za BiH postigao Luka Menalo u 69. minuti utakmice.

Kraj svih nadanja

Nakon preoštrog starta nad Seadom Kolašincem, reprezentacija BiH je od 37. minute igrala sa igračem više nakon što je isključen Raitali, ali niti tu brojčanu prednost domaći igrači nisu uspjeli realizovaŧi.

Posljednji kvalifikacioni susret BiH igra 16. novembra sa Ukrajinom, ponovo u Zenici, ali će to biŧi meč bez ikakvog rezultatskog značaja za bh. nacionalni tim.

Vezane vijesti

Istraga fudbalskih rezultata: Dvije utakmice završene sa više od 90 golova

Vlasti su pokrenule veliku istragu o neviđenim i izuzetno sumnjivim rezultatima na fudbalskim utakmicama u Prvoj ligi države…

Ronaldo “uzdrmao” Madrid automobilom od 8 miliona eura

Cristiano Ronaldo iskoristio je reprezentativnu pauzu da se odveze do Madrida  automobilom koji ima samo devet ljudi na…

Ronaldo “raznježio” društvene mreže fotografijom sa svojom kćerkom

Portugalski fudbaler Cristiano Ronaldo objavio je fotografiju sa svojom kćerkom Bellom Esmeraldom, koja danas puni jednu godinu. Za…
Total
0
Share