“Uvjeravam vas da nijedan igrač BiH neće otići u Rusiju”

Ibrahim Šehić @YouTube

Mogućem odigravanju prijateljske utakmice sa fudbalskom reprezentacijom Rusije suprotstavio se i golman reprezentacije Bosne i Hercegovine, Ibrahim Šehić.

“Iskren da budem, ne mogu da vjerujem da nam je ova utakmica organizovana u terminu dvije sedmice prije odlučujuće utakmice u Ligi nacija protiv Crne Gore. Umjesto da se fokusiramo na utakmicu protiv Crnogoraca, suočeni smo sa nevjerovatnom situacijom“, kazao je Šehić za “Sports.ru“.

Golman fudbalske reprezentacije BiH je kazao da se “osjeća užasno”.

Garancija sigurnosti

“Prilikom donošenja ove odluke nisu razmišljali o fudbalu. Neko je samo htio da unese nemir u tim. Šteta”, navodi prvi golman BiH, te zaključuje:

“Uvjeravam vas da nijedan igrač koji bude pozvan na utakmicu neće otići u Rusiju. Čak i da neko od nas to želi, klubovi to ne bi dozvolili, jer klubovi nisu u obavezi da puštaju igrače za prijateljske utakmice. Pogotovo s obzirom na činjenicu da ni FIFA ni UEFA ne mogu garantovati da će biti sigurno u Rusiji“.

Vezane vijesti

Guardiola: “Lakše je osvojiti Ligu prvaka nego titulu prvaka Engleske”

Menadžer Manchester Cityija Pep Guardiola kazao je da osvajanje Premier League u Engleskoj predstavlja veće zadovoljstvo od trofeja…

Cristiano Ronaldo odlazi u bivši Džekin klub?

Napadač Manchester Uniteda Cristiano Ronaldo ili bivši napadač Juventusa Paolo Dybala, kako prenose današnji italijasnki sportski listovi, uskoro…

Siniša Mihajlović se po drugi put bori protiv leukemije

Siniša Mihajlović, trener tima Bolonje, koji se od 2019. bori sa leukemijom, najavio je da će ponovo biti…
Total
10
Share