Za Pjanićev ugovor sumnja u poreske prevare i pranje novca

Miralem Pjanić @YouTube

Italijanska finansijska policija posjetila je ovog ponedjeljka sjedišta nekoliko klubova iz fudbalske Serie A, uključujući Juventus, Inter iz Milana, Romu i Napoli, a sve u kontekstu istrage o mogućoj poreskoj prevari koju je počinio agent nekih od fudbalera ovih klubova, Fali Ramadani.

Finansijska policija, koju koordiniše tužilaštvo u Milanu, sačinila je dokumentaciju o nizu finansijskih transakcija u koje su bili uključeni Fali Ramadani i italijanski agent Pietro Chiodi, među kojima je i potpisivanje ugovora bh. fudbalera Miralema Pjanića iz Juventusa za Barcelonu, prenose italijanski mediji.

Poreski policajci pretresli su prostore jedanaest klubova – Juventusa, Torina, Milana, Intera, Verone, Spala, Fiorentine, Kaljarija, Rome i Napolija iz Serie A, te Frozinonea iz Serie B.

Nijedan od ovih klubova nije pod istragom, ali je poreska policija htjela prikupiti dokumente kako bi proučila moguće poreske prevare i pranje novca.

Ozbiljne optužbe

Među operacijama koje su koordinisali Ramadani i Chiodi je spomenuti transfer Miralema Pjanića u Barcelonu 2020. godine, te potpis Federica Chiese za Juventus.

Ramadani je jedan od predstavnika najmoćnijih fudbalera na međunarodnom nivou, a među svojim klijentima ima Senegalca Kalidoua Koulibalyja iz Napolija, te Maurizija Sarrija, trenera Lazia.

Vezane vijesti

Cijeli fudbalski klub ukrajinske Prve lige pridružio se Oružanim snagama

Četrnaest igrača i trenera ekipe FK Prikarpatja (“Prva liga”, drugi rang takmičenja) prijavilo se u ukrajinsku vojsku da…

Andriy Yarmolenko ukrajinskoj vojsci donirao tri miliona grivna

Fudbaler londonskog fudbalskog kluba West Ham i reprezentacije Ukrajine, Andriy Yarmolenko, donirao je ukrajinskoj vojsci tri miliona grivna…

El Clasico: Real Madrid nakon 5 godina “konačno” skuplji od Barcelone

Po prvi put od sezone 2016/17, Real Madrid ima skuplji tim od Barcelone. Činjenica da su se “Katalonci”…
Total
1
Share