Za Pjanićev ugovor sumnja u poreske prevare i pranje novca

Miralem Pjanić @YouTube

Italijanska finansijska policija posjetila je ovog ponedjeljka sjedišta nekoliko klubova iz fudbalske Serie A, uključujući Juventus, Inter iz Milana, Romu i Napoli, a sve u kontekstu istrage o mogućoj poreskoj prevari koju je počinio agent nekih od fudbalera ovih klubova, Fali Ramadani.

Finansijska policija, koju koordiniše tužilaštvo u Milanu, sačinila je dokumentaciju o nizu finansijskih transakcija u koje su bili uključeni Fali Ramadani i italijanski agent Pietro Chiodi, među kojima je i potpisivanje ugovora bh. fudbalera Miralema Pjanića iz Juventusa za Barcelonu, prenose italijanski mediji.

Poreski policajci pretresli su prostore jedanaest klubova – Juventusa, Torina, Milana, Intera, Verone, Spala, Fiorentine, Kaljarija, Rome i Napolija iz Serie A, te Frozinonea iz Serie B.

Nijedan od ovih klubova nije pod istragom, ali je poreska policija htjela prikupiti dokumente kako bi proučila moguće poreske prevare i pranje novca.

Ozbiljne optužbe

Među operacijama koje su koordinisali Ramadani i Chiodi je spomenuti transfer Miralema Pjanića u Barcelonu 2020. godine, te potpis Federica Chiese za Juventus.

Ramadani je jedan od predstavnika najmoćnijih fudbalera na međunarodnom nivou, a među svojim klijentima ima Senegalca Kalidoua Koulibalyja iz Napolija, te Maurizija Sarrija, trenera Lazia.

Vezane vijesti

Rooney: “Alkohol mi je pomogao da započnem profesionalnu karijeru”

Wayne Rooney, bivša zvijezda Manchester Uniteda i reprezentacije Engleske, profesionalnu karijeru započeo je u Evertonu, a sa samo…

“Snažna” Ibrahimovićeva poruka protiv rata u Ukrajini

Napadač švedske reprezentacije i italijanskog Milana, Zlatan Ibrahimović, kategorički se oglasio protiv rata u Ukrajini. U intervjuu za…

Roma 69. “žrtva”: Džeko u društvu Ronalda i Ibrahimovića

Iako pruža odlične partije u italijanskom Interu, kako na domaćoj tako i na evropskoj sceni, bosanskohercegovački napadač Edin…
Total
1
Share