Zlatan Ibrahimović ima čak 30 posto lažnih pratilaca na Instagramu

Zlatan Ibrahimović @YouTube/screenshot

Najnovije istraživanje je pokazalo da je na društvenim mrežama, a posebno na Instagramu, nekoliko poznatih ličnosti povećalo broj svojih pratilaca sumnjivom taktikom “dodavanja” lažnih profila.

Tako na primjer make up mogul Kylie Jenner ima najviše lažnih pratilaca na Instagramu, oko 29% onih koji je prate su “sumnjivi” profili (pratioci).

Kendall Jenner, Justin Bieber i Rihanna su također visoko na listi slavnih osoba sa najvećim brojem lažnih pratilaca, a čak 9 od njih 25 na listi poznatih su ličnosti sa svjetske muzičke scene.

Istraživajući detaljnije Instagram pratioce najpoznatijih influensera na planeti, otkrilo se da su brojevi daleko od stvarnosti. Naravno, ovo nije nepoznata stvar jer se već odavno zna da lažnih profila i botova ima na hiljade, tako da oni u velikoj meri utiču na brojeve koje vidimo.

Lista Instagram osoba s najviše lažnih pratilaca @Twitter

Zanimljivo je da je broj lažnih pratioca koje ima Kylie Jenner jednak populaciji čitave Francuske. Od 223 miliona Kylienih pratilaca, čak 63 miliona su sumnjivi profili.

Osnovni izvor zarade

Poznati sportisti ili fudbaleri su tek u drugom dijelu ove liste, na čijem je vrhu porodica Kardashian (Kendall Jenner, Kim i Kourtney Kardashian).

Tako se poznati fudbaler Zlatan Ibrahimović, koji ima korijene s ovih prostora, nalazi tek na 19. mjestu sa čak skoro 30% lažnih pratilaca, ali važno je napomenuti da mu njegov Instagram profil definitivno nije primarni izvor zarade poput mnogobrojnih influensera sa liste.

Postojanje lažnih ili “bot” pratilaca ne znači nužno da su poznate ličnosti plaćale da bi stekle više pratilaca. Lažni pratioci nisu reprezentativan primjer slave poznatih osoba, ali mnogi ljudi povezuju upravo broj njihovih pratilaca sa njihovom vrijednošću ili popularnošću, pa je važno ne brkati gore navedeno.

Vezane vijesti

Cijeli fudbalski klub ukrajinske Prve lige pridružio se Oružanim snagama

Četrnaest igrača i trenera ekipe FK Prikarpatja (“Prva liga”, drugi rang takmičenja) prijavilo se u ukrajinsku vojsku da…

Fernandes se složio sa navijačima: “Nismo dostojni da nosimo dres Uniteda”

Bruno Fernandes prihvatio je stav navijača da igrači nisu dostojni da nose dres Manchester Uniteda, a sve se…

Sadio Mane rizikovao život pobjedničkim penalom u finalu

Nigerijska fudbalska legenda JJ Okocha smatra da je Sadio Mane “rizikovao svoj život” kada je preuzeo odgovornost da…
Total
5
Share