“Belgija je bila favorit, ali mi smo je porazili”

Goran Lojo @YouTube

Ženska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine 11. i 14. novembra, utakmicama protiv Belgije i Sjeverne Makledonije, otvara svoj novi ciklus kvalifikacija za Evropsko prvenstvo koje će 2023. godine biti odigrano u Sloveniji i Izraelu.

Na okupljanje reprezentacije u Sarajevu stiglo je ukupno 15 košarkašica na koje je mogao u ovom trenutku računaŧi selektor Goran Lojo:

 1. Milica Deura,
 2. Jonquel Jones,
 3. Anđela Delić,
 4. Nikolina Delić,
 5. Nikolina Džebo,
 6. Miljana Džombeta,
 7. Nikolina Babić,
 8. Maŧea Tavić,
 9. Dragana Domuzin,
 10. Sara Heljić,
 11. Jovana Marković,
 12. Nedžla Kovačević,
 13. Hanna Halilović,
 14. Anđela Gligić i
 15. Milina Mišeljić.

Zbog ranije teške povrede, Marica Gajić još uvijek neće moći igraŧi za najbolji bh. ženski košarkaški tim.

Na današnjoj pres-konferenciji selektor Lojo naglasio je da Belgija apsolutni favorit u našoj grupi, odnosno prema trenutnom rankingu i plasmanu na prošlom Evropskom prvensŧvu, kada su bili treći.

Cilj – plasman na EP

“Prije EP-a i naše utakmice protiv Belgije u Strazburu, Belgija je bila favorit, ali mi smo je porazili i pokazali da se možemo ravnopravno nositi sa svim protivnicima. Ja sam siguran da će naša ekipa i ovaj put dati maksimum da ostvarimo pobjedu i na najbolji način otvorimo kvalifikacije. Ukoliko i ne bude tako, predstoji nam još pet utakmica. Naš cilj je plasman na EP. Za ostvarenje tog cilja potrebno nam je pet pobjeda, uz eventualan jedan poraz, da bismo bili sigurni učesnici EP-a ili u situaciji da ostvarimo četiri pobjede i dva poraza, onda bismo ušli u neke kalkulacije. Učinit ćemo sve da izbjegnemo drugi scenario”, rekao je Lojo.

Prvu utakmicu kvalifikacija za EP selekcija BiH igrat će u četvrtak, 11. novembra proŧiv Belgije, u dvorani Mirza Delibašić (KSC Skenderija).

Tri dana kasnije, 14. novembra, bh. košarkašice gosŧuju u Sjevernoj Makedoniji.

Vezane vijesti

Skandalozno: Navijačice u oskudnoj odjeći odvlačile pažnju košarkašima

U košarci navijači na razne načine pokušavaju da odvuku pažnju igračima – posebno prilikom izvođenja slobodnih bacanja, ali…

Džanan Musa “na meti” slavnog Reala iz Madrida

Bosanskohercegovački košarkaš i član španske košarkaške ekipe Río Breogána jedno je od najvećih iznenađenja ove sezone u ACB…

“Tim snova” bivše Jugoslavije: Jaka i zastrašujuća košarkaška ekipa

Jedan je košarkaški fan na Redditu nagađao kako bi izgledala današnja košarkaška reprezentacija bivše Jugoslavije, da se ova…
Total
0
Share