Džanan Musa, “dijete rata” koje briljira u ACB ligi

Džanan Musa @YouTube

Bosanac sve glasnije kuca na vrata Eurolige, pa čak i NBA lige u kojoj se već okušao bez mnogo sreće.

“Protagonista prvog dijela sezone španske košarkaške ‘Endesa lige’ ima ime i prezime. Džanan Musa, rođeni Bosanac i Hercegovac, prestao je da bude velika senzacija sezone u ACB ligi, te sada svi znaju za njega“, pišu današnji španski mediji.

Bosanskohercegovačkom košarkašu se vratio osmijeh na lice nakon nekoliko neuspjelih iskustava, u NBA ligi u Brooklyn Netsima, odnosno u Euroligi u timu Anadolu Efesa, dva mjesta na kojima se nije mnogo proslavio.

Neosporni košarkaški talenat iz Bosne i Hercegovine, kojeg su mnogi u mladosti uspoređivali sa Lukom Dončićem, najcjenjeniji je igrač španske košarkaške “Endesa lige” i najbolji strijelac sa prosjekom od 18,4 poena.

Od Bihaća “do krova Evrope”

Musa je protiv Valencie Basket nedavno ostvario nevjerovatan skor, te je za svoju ekipu Breogana ubacio 33 poena, te je pri tome dodao i 10 skokova, četiri asistencije i tri blokade.

“Bilo je nevjerovatno ponovo igrati za državnu reprezentaciju”

Mladi talenat iz Bihaća svoj profesionalni debi imao je sa samo 15 godina, a sa 18 se našao na listi velikana Evrope. Njegov eksplozivni talenat visine 2,06 metara zaslužan je za odvođenje Bosne i Hercegovine do titule prvaka Evrope u uzrastu do 16 godina, prvog košarkaškog trijumfa ove zemlje od osamostaljenja, a posebno ratnih sukoba iz 90-ih godina 20. vijeka.

Vezane vijesti

Preokret i pobjeda BiH protiv Češke u Skenderiji

Veoma važnom pobjedom večeras je u Sarajevu muška košarkaška reprezentacija BiH započela je kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo koje…

“Bilo je nevjerovatno ponovo igrati za državnu reprezentaciju”

Bosanskohercegovački košarkaš Džanan Musa, koji trenutno igra u Španiji za ekipu Breogana, u intervjuu za klupske medije osvrnuo…

Italija odbila da igra sa Rusijom u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo

Na tragu fudbalske reprezentacije Rusije, očito i košarkaška reprezentacija ove države postaje sportski izopćenik. Naime, u Italiji ne…
Total
1
Share