Džanan Musa “na meti” slavnog Reala iz Madrida

Džanan Musa @YouTube

Bosanskohercegovački košarkaš i član španske košarkaške ekipe Río Breogána jedno je od najvećih iznenađenja ove sezone u ACB ligi.

Nakon neuspješnih koraka u NBA i Euroligi, čini se da je našao svoje mjesto u timu iz španske Galicije. Klub koji je trenutno na petoj poziciji u Endesa ligi, kao i njihov najbolji igrač, počinju da privlače sve veću pažnju.

Zapravo, Džanana Musu pažljivo prate mnogi klubovi, uključujući i slavni Real Madrid, klub u kome znaju da će za narednu sezonu morati obnoviti sastav. Neki igrači poput Rudyja Fernándeza ili Llulla su već veterani i približavaju se završetku svoje karijere. Drugima poput Taylora ističe ugovor i mogli bi se suočiti s posljednjom godinom igranja za Real.

Realov “profil igrača”

Kako pišu španski mediji, Musa bi se mogao uklopiti u profil igrača koji odgovara Realu iz Madrida. Sa samo 22 godine već ima “bogatu” karijeru. Proveo je dvije godine u NBA ligi, u Brooklyn Netsima. Odigrao je ukupno 49 utakmica, u prosjeku je postizao nešto više od 10 poena po utakmici. Prošle godine je okušao sreću u Euroligi u Efesu, koji je na kraju osvojio šampionat, iako Musa jedva da je igrao.

Madriđani znaju da im neće biti lako ako požele dovesti Musu u svoje redove.

Bosanac bi bio odlična zamjena za Rudyja, a u ovom klubu bi imao i izvjesniju budućnost pred sobom“, zaključuju španski mediji.

Vezane vijesti

“Belgija je bila favorit, ali mi smo je porazili”

Ženska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine 11. i 14. novembra, utakmicama protiv Belgije i Sjeverne Makledonije, otvara svoj…

Napad na turske košarkaše: “Morali smo se boriti sa gruzijskom policijom”

Tokom aktuelnog Evropskog prvenstva u košarci, nakon jučerašnje utakmice između Turske i Gruzije, došlo je do skandaloznog incidenta.…

“Tim snova” bivše Jugoslavije: Jaka i zastrašujuća košarkaška ekipa

Jedan je košarkaški fan na Redditu nagađao kako bi izgledala današnja košarkaška reprezentacija bivše Jugoslavije, da se ova…
Total
7
Share