Džanan Musa “na meti” slavnog Reala iz Madrida

Džanan Musa @YouTube

Bosanskohercegovački košarkaš i član španske košarkaške ekipe Río Breogána jedno je od najvećih iznenađenja ove sezone u ACB ligi.

Nakon neuspješnih koraka u NBA i Euroligi, čini se da je našao svoje mjesto u timu iz španske Galicije. Klub koji je trenutno na petoj poziciji u Endesa ligi, kao i njihov najbolji igrač, počinju da privlače sve veću pažnju.

Zapravo, Džanana Musu pažljivo prate mnogi klubovi, uključujući i slavni Real Madrid, klub u kome znaju da će za narednu sezonu morati obnoviti sastav. Neki igrači poput Rudyja Fernándeza ili Llulla su već veterani i približavaju se završetku svoje karijere. Drugima poput Taylora ističe ugovor i mogli bi se suočiti s posljednjom godinom igranja za Real.

Realov “profil igrača”

Kako pišu španski mediji, Musa bi se mogao uklopiti u profil igrača koji odgovara Realu iz Madrida. Sa samo 22 godine već ima “bogatu” karijeru. Proveo je dvije godine u NBA ligi, u Brooklyn Netsima. Odigrao je ukupno 49 utakmica, u prosjeku je postizao nešto više od 10 poena po utakmici. Prošle godine je okušao sreću u Euroligi u Efesu, koji je na kraju osvojio šampionat, iako Musa jedva da je igrao.

Madriđani znaju da im neće biti lako ako požele dovesti Musu u svoje redove.

Bosanac bi bio odlična zamjena za Rudyja, a u ovom klubu bi imao i izvjesniju budućnost pred sobom“, zaključuju španski mediji.

Vezane vijesti

Teletović uvjeren: “Musa će se uskoro vratiti u NBA”

Džanan Musa je upravo proglašen za najboljeg igrača (MVP) španske košarkaške Endesa lige za februar, a isto priznanje…

Italija odbila da igra sa Rusijom u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo

Na tragu fudbalske reprezentacije Rusije, očito i košarkaška reprezentacija ove države postaje sportski izopćenik. Naime, u Italiji ne…

Preokret i pobjeda BiH protiv Češke u Skenderiji

Veoma važnom pobjedom večeras je u Sarajevu muška košarkaška reprezentacija BiH započela je kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo koje…
Total
7
Share