Autoimuna bolest: Naučnik s Kembridža savjetovao Đokovića da se ne vakciniše

Novak Đoković @YouTube

Skandal oko nedozvoljavanja ulaska prvom teniseru svijeta na tlo Australije, doveo je do mnogobrojnih tema i razgovora o tome da li Đoković ima ili nema pravo da učestvuje na “Australian Openu” ukoliko nije vakcinisan protiv virusa korona.

Svjetski mediji najviše postavljaju pitanje kako je Đoković uspio da ubijedi ljekarsku komisiju da mu dozvoli učešće na prvom “grand slam” turniru godine, i da li uopšte ima na to pravo.

“Celijakija”

Kako prenose pojedini svjetski mediji, ispostavilo se da je razlog zbog kojeg je Đoković na čuvenoj bezglutenskoj dijeti, i to već godinama, zapravo taj jer “boluje” od autoimune bolesti “celijakije”.

Naime, bolest se očituje problemima s tankim crijevom, što često dovodi do anemije, umora, nedostatka koncentracije i promjena raspoloženja.

Kraj “grand slama” i prije početka

Đoković se navodno konsultovao sa naučnikom sa Univerziteta Kembridž, koji mu je savjetovao da se ne vakciniše, jer bi to moglo štetiti njegovom stanju izazvanom ovom bolešću.

Zbog toga su mu medicinski stručnjaci u Australiji dozvolili učešće na “Australian Openu”, ali se, nažalost, ispostavilo da ima problema s vizom.

Vezane vijesti

Veliki skandal u Formuli 1?

Veliki skandal se zavrtio u Formuli 1. Kao što je poznato, piloti “Red Bulla” Max Verstappen i Checo…

Čestitke Lani Pudar: “Bravo zlatna djevojko”, “Iz ničega do svjetske bronze”…

Kako se u Bosni i Hercegovini u sport ulaže veoma malo, jer o tome većinom odlučuju političari, vjerovatno…

Olimpijski šampion “proletio” biciklom i udario nekoliko gledalaca

Poznati biciklista Matt Walls bio je umiješan u ozbiljan incident tokom Igara Commonwealtha u Londonu u nedjelju, kada…
Total
1
Share