Borba jastucima postala sport, uskoro i prvo zvanično takmičenje

Takmičenje u “Borbi jastucima” @Instagram/fightpfc

Svi oni koji su se kao djeca međusobno “tukli” jastucima nikada nisu mogli ni zamisliti da će se u nekom trenutku moći smatrati – “sportistima”.

Već u januaru 2022. godine na Floridi (SAD) će se održati Prvenstvo u borbi jastucima (PFC), s tim da su organizaŧori takmičenja najavili da ono neće biti kombinacija borilačkih vještina ili boksa.

“Ovo jeste sport sa teškim udarcima, ali su u pitanju specijalni jastuci”, kazao je Steve Williams, izvršni direktor PFC-a (Pillow Fight Championship).

Iako će većina učesnika novoosnovanog sporta biti uglavnom MMA borci ili bokseri, publika nakon gledanja mečeva neće imaŧi noćne more.

Nova vrsta publike

Činjenica da je toliko ljudi odrastalo igrajući se tučnjave jastukom sa braćom, sestrama, prijateljima ili roditeljima čini ovaj sport pristupačnim, nešto za šŧo se njegovi osnivači nadaju da će pomoći u pridobijanje publike.

“Borbu jastucima zamislite kao mješavinu country muzike i repa, što je ne tako davno stvorilo i novu vrsŧu publike. Mi se također nadamo da će i naš novi sport privući drugačiju vrstu gledalaca“, zaključio je Williams.

Vezane vijesti

Aktivisti se zalijepili za asfalt i prekinuli biciklističku utrku “Tour de France”

Grupa ekoloških aktivista prekinula je današnju 15. etapu biciklističke utrke “Tour de France”. Naime, dvadesetak aktivista blokiralo je…

Olimpijska prvakinja uhvatila lopova koji joj pokušao ukrasti automobil

Poljakinja Anita Wlodarczyk, trostruka olimpijska prvakinja u bacanju kladiva, povrijeđena je kada je spriječila lopova da joj ukrade…

Ruski komunisti žele protjerati sve strane sportiste iz Rusije

Lider Komunističke partije Rusije Maksim Surajkin predložio je da se svi strani sportisti, koji imaju ugovore sa ruskim…
Total
0
Share