Čestitke Lani Pudar: “Bravo zlatna djevojko”, “Iz ničega do svjetske bronze”…

Bronzana medalja Lane Pudar na SP u plivanju @DailyMotion

Kako se u Bosni i Hercegovini u sport ulaže veoma malo, jer o tome većinom odlučuju političari, vjerovatno iz tog razloga niz čestitki mladoj plivačici iz Mostara uputili su većinom poznati sportisti i zaslužni sportski radnici.

Osvojivši bronzanu medalju u finalu Svjetskog prvenstva, mostarka Lana Pudar osvojila je i mnogobrojna srca poznatih Bosanaca i Hercegovaca.

Isplivavši do trećeg mjesta u diciplini 200 metara delfin Lana je zasigurno ostvarila najveći rezultat bh. plivanja u historiji.

Tek joj je 15 godina, a već ima čast da joj na njenom uspjehu čestitiaju najveća imena sporta u Bosni i Hercegovini.

Između ostalog izdvajamo čestitke Mirze Teletovića, Edina Džeke, Jusufa Nurkića…

Mirza Teletović

Meni si zlatna!

Svaki sportista, koji predstavlja Bosnu i Hercegovinu, za mene je zlatni, a još kada se popne na svjetski tron, kao ti, sreći i ponosu nema kraja.
Bravo zlatna djevojko, tebi, tvojim roditeljima, tvojim trenerima. Bravo Lana Pudar.

Edin Džeko

Za nas, izgleda, ne postoji riječ nemoguće! Kakav si samo podvig napravila – iz ničega, stigla si do svjetske bronze. Moramo našoj djeci stvoriti uslove da se razvijaju, da napreduju, da osvajaju medalje… Bravo Lana, bravo svima oko Lane, jer ovo je uspjeh svih vas, koji ste Lanu doveli do ovog rezultata. Sumnjam da ćeš stati na ovome i svi jedva čekamo da vidimo koliko ćeš nas puta učiniti ponosnim. Ja sam već ponosan. Veliko bravo Lana!

Jusuf Nurkić

Petnaestogodišnjakinja je utrku završila s vremenom 2:04.88, osvojivši prvu medalju na Svjetskom prvenstvu za BiH.

Video: DailyMotion

Vezane vijesti

Teška nesreća u Silverstoneu, bolid Formule 1 se zaustavio na ogradi koja štiti gledaoce

Velika nagrada Velike Britanije u Formuli 1 zaustavljena je danas “crvenom zastavom” nakon teške nesreće koja se dogodila…

Kako riješiti problem finansiranja sporta u BiH? Dovoljna je jedna sjednica…

Faruk Hadžić, poznati bh. ekonomski analitičar, u jučerašnjoj objavi na svom Facebook profilu osvrnuo se na uspjeh mlade…

Deset sekundi ponosa i slave

Prije dva dana, 17. augusta, ostaće zlatnim slovima upisano da je bosanskohercegovačka plivačica Lana Pudar osovojila zlatnu medalju…
Total
1
Share