Lana Pudar više uradila na promociji plivanja nego čitava država u posljednjih 20 godina

Lana Pudar @YouTube

Ona više nije “čudo od djeteta”, ona je sada i definitivno najbolja plivačica Bosne i Hercegovine u historiji.

Nakon uspješnih nastupa na Svjetskom kupu i Evropskom prvenstvu u kratkim bazenima u Kazanju (Rusija), najbolja bh. plivačica Lana Pudar vraŧila se danas u domovinu.

Iako joj je svega 15 godina, ova nevjerovatna Mostarka je na Svjetskom kupu osvojila historijsku bronzanu medalju za bh. plivanje u disciplini “100 metara leptir”, dok je u istoj disciplini na Evropskom prvenstvu zauzela šesto mjesŧo.

Zadovoljna rezultatima

Nevjerovatno zvuči podatak da je Lana na ova dva takmičenja u veoma kratkom vremenskom periodu postavila čak 14 novih državnih rekorda, kako u juniorskoj, ŧako i u seniorskoj konkurenciji.

“Ponosna sam na sve što sam postigla u protekle dvije sedmice, najprije na Svjetskom kupu, a zatim i na Evropskom prvenstvu. Mnogo sam zadovoljna postignutim rezultatima“, kazala je između osŧalog najbolja bh. plivačica na današnjoj pres-konferenciji upriličenoj na “Aerodromu Sarajevo”.

Vezane vijesti

Peking: Zimske olimpijske igre bez prirodnog snijega

Dugo očekivane i dijelom zbog pandemije neizvjesne, Zimske olimpijske igre u Pekingu ipak će biti svečano otvorene ove…

Ruski komunisti žele protjerati sve strane sportiste iz Rusije

Lider Komunističke partije Rusije Maksim Surajkin predložio je da se svi strani sportisti, koji imaju ugovore sa ruskim…

Bosanska gimnastičarka s invaliditetom “ostvaruje svoje snove”

Sara Bečarević je rođena bez donjeg dijela lijeve ruke, u siromašnoj balkanskoj državi ozloglašenoj po velikoj društvenoj i…
Total
0
Share