Latifi dobio prijetnje smrću nakon utrke u Abu Dabiju

Nicholas Latifi @YouTube

Naravno, za sve je razlog njegova nesreće bolida “Formule 1”, koja je pokrenula fazu sigurnosnog automobila i utrla put Holanđaninu da osvoji svjetski šampionat.

Vozač “Formule 1” Nicholas Latifi rekao je da su ga vrijeđali na društvenim mrežama nakon finala sezone u Abu Dabiju prije 10-ak dana. te je čak dobio i prijetnje smrću.

Nesretni vozač “Williamsa” je izletio sa staze malo prije kraja posljednje trke u godini, čime je Kanađanin pokrenuo fazu sigurnosnog automobila kroz koju je vozač “Red Bulla” Max Verstappen uspio da pretekne svog rivala Lewisa Hamiltona u posljednjem krugu i po prvi put obezbijedi titulu svjetskog prvaka.

“Van moje kontrole”

“Ono što me šokiralo je ekstremni ton mržnje, verbalno zlostavljanje, pa čak i prijetnje smrću koje sam dobio”, napisao je Latifi danas na svojoj službenoj internet stranici.

Epska bitka za prvaka: Verstappen pobijedio Hamiltona u posljednjim metrima utrke

“Kada razmišljam o tome šta se dogodilo tokom trke, zaista je postojala samo jedna grupa ljudi kojima sam se morao izviniti zbog diskvalifikacije, a to je bio moj tim, što sam i uradio odmah nakon utrke. Sve ostalo što je došlo nakon toga bilo je van moje kontrole“, zaključio je Latifi.

Vezane vijesti

Trostruka svjetska šampionka u komi nakon teškog pada

Trostruka svjetska šampionka u biciklizmu, Holanđanka Amy Peters, stavljena je nakon operacije u stanje kome nakon teškog pada…

“Ako Bosna i Hercegovina pobijedi Gruziju, imat ćemo priliku”

Napadač futsal reprezentacije Azerbejdžana Thiago Bolinha prokomentarisao je poraz u utakmici startnog kola “Grupe D” “EURO 2022” od…

Epska bitka za prvaka: Verstappen pobijedio Hamiltona u posljednjim metrima utrke

U Abu Dabiju je održana posljednja utrka u sezoni Formule 1, u kojoj su se za titulu borili…
Total
0
Share