“Nakon svake Lanine medalje krenu raditi bageri… Ali onda sve stane”

Lana Pudar @YouTube

Lana Pudar, koja je na Svjetskom prvenstvu u 25-metarskim bazenima u Abu Dabiju zabilježila historijski uspjeh za bh. sport, osvojivši bronzanu medalju u disciplini 200 metara “leptir”, stigla je danas u Sarajevo gdje joj je na Međunarodnom aerodromu upriličen svečan doček.

Među prvim njenim riječima bile su i one da je “zaista fenomenalan osjećaj naći se na pobjedničkom postolju“, a u nastavku je skromna Mostarka mnoštvu okupljenih novinara izjavila da je ipak zadovoljna postignutim.

“Sav dosadašnji trud i rad isplatio, jako sam sretna zbog svega što se desilo, i hvala vam svima na podršci”, kazala je između ostalog osvajačica prve bh. medalje u plivanju na svjetskim prvenstvima.

Kako je Lana medijima u Abu Dabiju jednom prilikom izjavila da zapravo u svom rodnom gradu i nema primjerenog bazena za treninge, možda najbolji komentar na stanje u vezi s tom problematikom dao je danas njen trener Damir Đedović.

Medalja “bez bazena”

“Već par godina grad Mostar je u posjedu idejnog projekta za izgradnju Olimpijskog bazena, te već postoji i određena lokacija za isti. Međutim, samo kada Lana napravi rezultat ta se priča intenzivira”, kazao je Đedović.

Poruka Laninog oca: “Moju kćerku je bilo stid reći da u svom gradu nema bazena”

Svečani doček u Mostaru

Lanin trener je u nastavku kazao da su ih nakon nedavnih evropskih medalja u Mostaru čak trebali “dočekati bageri”.

“U jednom trenutku sve krene, ali kako ne postoje plivačka takmičenja svaki dan, i ta priča je stala”, navodi Đedović i dodaje da “ako ih svjetska medalja neće pokrenuti, ne znam šta može”.

Lanu Pudar će večeras svečano dočekati i njeni sugrađani u Mostaru. Doček, koji organizuju Sportski savez Grada Mostara i Gradska uprava, biće održan u 21:30 sati na glavnoj pozornici mostarskog “Adventa”.

Vezane vijesti

Rodno selo Michaela Schumachera biće izbrisano sa lica zemlje

Veliki dio rodnog sela višestrukog prvaka “Formule 1”, Michaela Schumachera, biće izbrisano sa lica zemlje naredne godine. Razlog…

Tajni sastanci Hamiltona i Shakire, “stalno razgovaraju na telefon”

Već u maju se spekulisalo o mogućoj vezi između svjetskog prvaka Formule 1 Lewisa Hamiltona i kolumbijske pjevačice…

Treća zlatna medalja za “vodenu kraljicu” iz Bosne i Hercegovine

Lana Pudar, najbolja bosanskohercegovačka plivačica, osvojila je danas i treću zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu za juniore, koje…
Total
0
Share