“Nakon svake Lanine medalje krenu raditi bageri… Ali onda sve stane”

Lana Pudar @YouTube

Lana Pudar, koja je na Svjetskom prvenstvu u 25-metarskim bazenima u Abu Dabiju zabilježila historijski uspjeh za bh. sport, osvojivši bronzanu medalju u disciplini 200 metara “leptir”, stigla je danas u Sarajevo gdje joj je na Međunarodnom aerodromu upriličen svečan doček.

Među prvim njenim riječima bile su i one da je “zaista fenomenalan osjećaj naći se na pobjedničkom postolju“, a u nastavku je skromna Mostarka mnoštvu okupljenih novinara izjavila da je ipak zadovoljna postignutim.

“Sav dosadašnji trud i rad isplatio, jako sam sretna zbog svega što se desilo, i hvala vam svima na podršci”, kazala je između ostalog osvajačica prve bh. medalje u plivanju na svjetskim prvenstvima.

Kako je Lana medijima u Abu Dabiju jednom prilikom izjavila da zapravo u svom rodnom gradu i nema primjerenog bazena za treninge, možda najbolji komentar na stanje u vezi s tom problematikom dao je danas njen trener Damir Đedović.

Medalja “bez bazena”

“Već par godina grad Mostar je u posjedu idejnog projekta za izgradnju Olimpijskog bazena, te već postoji i određena lokacija za isti. Međutim, samo kada Lana napravi rezultat ta se priča intenzivira”, kazao je Đedović.

Poruka Laninog oca: “Moju kćerku je bilo stid reći da u svom gradu nema bazena”

Svečani doček u Mostaru

Lanin trener je u nastavku kazao da su ih nakon nedavnih evropskih medalja u Mostaru čak trebali “dočekati bageri”.

“U jednom trenutku sve krene, ali kako ne postoje plivačka takmičenja svaki dan, i ta priča je stala”, navodi Đedović i dodaje da “ako ih svjetska medalja neće pokrenuti, ne znam šta može”.

Lanu Pudar će večeras svečano dočekati i njeni sugrađani u Mostaru. Doček, koji organizuju Sportski savez Grada Mostara i Gradska uprava, biće održan u 21:30 sati na glavnoj pozornici mostarskog “Adventa”.

Vezane vijesti

VN Monaka: Mick Schumacher “slomio” bolid na dva dijela

Mick Schumacher, sin legendarnog vozača Formule 1 Michaela Schumachera, doživio je novu tešku nesreću u Formuli 1. Naime,…

Omladinsko prvenstvo u hokeju na ledu na minus 45 stepeni Celzijusa

Hladnoća bez presedana pogodila je zapadnu i centralnu Kanadu ove sedmice. Meteorološke službe upozorile su na hladnoću od…

Latifi dobio prijetnje smrću nakon utrke u Abu Dabiju

Naravno, za sve je razlog njegova nesreće bolida “Formule 1”, koja je pokrenula fazu sigurnosnog automobila i utrla…
Total
21
Share