Osvojio olimpijsko zlato tri godine nakon dijagnoze raka

Max Parrot @YouTube

Kanađanin Max Parrot osvojio je zlato u snowboardu na Olimpijskim igrama u Pekingu u disciplini “slowstayle”, očito “najboljom vožnjom u životu”, jer mu je još prije tri godine dijagnosticiran rak.

Njegov rezultat u drugoj vožnji od 90,96 mu je donio zlatnu medalju, dok je 17-godišnji Kinez Su Yiming osvojio srebro, a Kanađanin Mark McMorris je osigurao bronzu.

Parrotu je dijagnosticiran “Hodgkin limfom” krajem 2018. godine, a s ovom opakom bolešću se borio kroz 12 “rundi” hemoterapije.

Nevjerovatan osjećaj

“Osjećaj je nevjerovatan. Toliko je toga prošlo u te četiri godine. Posljednji put kada sam bio na Olimpijskim igrama, u Pjongchangu, dobio sam srebrnu medalju, a onda sam morao da prođem kroz rak. Bila je to noćna mora – tako je teško opisati šta sam prošao sam”, kazao je Parrot za “BBC“.

Nemate kardio, nemate energije, nemate mišiće. Vratiti se ovdje, na Olimpijske igre, ponovo na podijumu, ali sa zlatnom medaljom, osjećaj je nevjerovatan”, dodao je.

Vezane vijesti

Navijač pravio selfie i oborio 20 biciklista na Tour de France

Navijač koji je pokušao da napravi selfie fotografiju izazvao je kolektivni pad takmičara, u nedjelju, na 15. etapi…

Autoimuna bolest: Naučnik s Kembridža savjetovao Đokovića da se ne vakciniše

Skandal oko nedozvoljavanja ulaska prvom teniseru svijeta na tlo Australije, doveo je do mnogobrojnih tema i razgovora o…

Ukrajinski ragbi igrač i njegova porodica ubijeni na ulazu u Kijev

Octavian Morariu, predsjedavajući upravnog tijela “Ragby Europe”, objavio je u petak da su mladi ukrajinski ragbi igrač i…
Total
0
Share