Poruka Laninog oca: “Moju kćerku je bilo stid reći da u svom gradu nema bazena”

Velibor i Lana Pudar @Instagram

Nakon što je Lana Pudar jučer osvojila historijsku bronzanu medalju u finalu Svjetskog prvenstva, isplivavši do trećeg mjesta u diciplini 200 metara delfin, uslijedile su mnogbrojne čestitke.

Kako se u Bosni i Hercegovini u sport ulaže veoma malo, jer o tome većinom odlučuju političari, vjerovatno iz tog razloga niz čestitki mladoj plivačici iz Mostara uputili su većinom poznati sportisti i zaslužni sportski radnici.

“Probudite se”

Svima onima koji su joj čestitali zahvalio se njen otac, Velibor Pudar, u svojoj objavi na Instagramu, ali je uputio i otvorenu kritiku onima koji deklarativno podržavaju sport u Bosni i Hercegovini, ali u praksi ništa ne rade po tom pitanju.

“Pošto je zaista nemoguće odgovoriti na sve pozive i poruke koje sam dobio od jučer, osjećam obavezu da se ovim putem javno svima zahvalim na čestitkama za Laninu historijsku bronzu na svjetskom seniorskom prvenstvu u Abu Dhabiu”, napisao je Pudar na početku teksta.

Ono što se posebno ističe kao problem u cjelokupnoj priči oko Lane Pudar, a što konstantno podcrtava i njen otac, jeste činjenica da grad Mostar nema primjerenog bazena za sport koji ga najviše pormoviše u posljednje vrijeme, a što će očito biti slučaj i u narednim godinama, jer uspjesi Lane Pudar zasigurno neće stati samo na ovome.

I ponos… i stid

I kako, između cjelokupnog teksta koji je napisao Lanin otac, ostati nijem na njegove riječi da se “Lana davajući jučer intervjue za najveće svjetske TV kuće, morala stidjeti izreći činjenicu da u svom gradu nema bazena“.

Riječi njenog oca upućene “premijerima, ministrima, gradonačelniku, vijećnicima, političarima… da dok god ne napravite olimpijski bazen u Mostaru, sve ove medalje i svi ovi Lanini uspjesi su samo njeni, njenih trenera, njenih roditelja, prijatelja i obične raje”, trebaju biti opomena, a ne molba jednog roditelja čije dijete na najbolji mogući način promoviše i njihovu državu!

To nije naša sramota, nego Vaša“, napisao je između ostalog otac Lane Pudar na Instagramu, čiji kompletan post možete pročitati u nastavku.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Velibor Pudar (@velapudarvp)

Podaci: Instagram

Vezane vijesti

Putin naredio hapšenje najboljeg ruskog hokejaškog golmana

Najbolji ruski golman u hokeju na ledu, Ivan Fedotov, uhapšen je zbog dezertiranja nakon što je potpisao jednogodišnji…

Vladimir Kličko: “Rusija želi Ukrajinu, ali bez Ukrajinaca”

Bivši bokserski svjetski prvak u teškoj kategoriji, Vladimir Kličko, progovorio je o ruskoj okupaciji njegove rodne Ukrajine. On…

Ukrajinski ragbi igrač i njegova porodica ubijeni na ulazu u Kijev

Octavian Morariu, predsjedavajući upravnog tijela “Ragby Europe”, objavio je u petak da su mladi ukrajinski ragbi igrač i…
Total
0
Share