Poruka Laninog oca: “Moju kćerku je bilo stid reći da u svom gradu nema bazena”

Velibor i Lana Pudar @Instagram

Nakon što je Lana Pudar jučer osvojila historijsku bronzanu medalju u finalu Svjetskog prvenstva, isplivavši do trećeg mjesta u diciplini 200 metara delfin, uslijedile su mnogbrojne čestitke.

Kako se u Bosni i Hercegovini u sport ulaže veoma malo, jer o tome većinom odlučuju političari, vjerovatno iz tog razloga niz čestitki mladoj plivačici iz Mostara uputili su većinom poznati sportisti i zaslužni sportski radnici.

“Probudite se”

Svima onima koji su joj čestitali zahvalio se njen otac, Velibor Pudar, u svojoj objavi na Instagramu, ali je uputio i otvorenu kritiku onima koji deklarativno podržavaju sport u Bosni i Hercegovini, ali u praksi ništa ne rade po tom pitanju.

“Pošto je zaista nemoguće odgovoriti na sve pozive i poruke koje sam dobio od jučer, osjećam obavezu da se ovim putem javno svima zahvalim na čestitkama za Laninu historijsku bronzu na svjetskom seniorskom prvenstvu u Abu Dhabiu”, napisao je Pudar na početku teksta.

Ono što se posebno ističe kao problem u cjelokupnoj priči oko Lane Pudar, a što konstantno podcrtava i njen otac, jeste činjenica da grad Mostar nema primjerenog bazena za sport koji ga najviše pormoviše u posljednje vrijeme, a što će očito biti slučaj i u narednim godinama, jer uspjesi Lane Pudar zasigurno neće stati samo na ovome.

I ponos… i stid

I kako, između cjelokupnog teksta koji je napisao Lanin otac, ostati nijem na njegove riječi da se “Lana davajući jučer intervjue za najveće svjetske TV kuće, morala stidjeti izreći činjenicu da u svom gradu nema bazena“.

Riječi njenog oca upućene “premijerima, ministrima, gradonačelniku, vijećnicima, političarima… da dok god ne napravite olimpijski bazen u Mostaru, sve ove medalje i svi ovi Lanini uspjesi su samo njeni, njenih trenera, njenih roditelja, prijatelja i obične raje”, trebaju biti opomena, a ne molba jednog roditelja čije dijete na najbolji mogući način promoviše i njihovu državu!

To nije naša sramota, nego Vaša“, napisao je između ostalog otac Lane Pudar na Instagramu, čiji kompletan post možete pročitati u nastavku.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Velibor Pudar (@velapudarvp)

Podaci: Instagram

Vezane vijesti

Čestitke Lani Pudar: “Bravo zlatna djevojko”, “Iz ničega do svjetske bronze”…

Kako se u Bosni i Hercegovini u sport ulaže veoma malo, jer o tome većinom odlučuju političari, vjerovatno…

Pas izazvao tešku nesreću na “Tour de France”

Jedan je pas jučer izazvao veoma ozbiljnu nesreću tokom 12. etape biciklističke utrke “Tour de France”, poslavši mnoge…

Sin ruskog oligarha: Italija zaplijenila vilu vozača Forumle 1 vrijednu 100 miliona eura

Vlasti u Italiji objavile su da su zaplijenile vilu vrijednu više od 100 miliona eura koja pripada 23-godišnjem…
Total
9
Share