Reis Kavazović negirao zabranu učešća muslimana na Olimpijskim igrama

Reisu-l-ulema Husein ef. Kavazović @YouTube

“Duhovna uprava muslimana Ruske Federacije” demantovala je informaciju o zabrani učešća njihovih vjernika na Olimpijskim igrama u Pekingu.

Na službenoj internet stranici “Duhovne uprave muslimana Ruske Federacije” pojavilo se demanti dokumenta u kojem se govori o zabrani učešća muslimana na predstojećoj zimskoj Olimpijadi u Pekingu.

“Na mreži se pojavio dokument, odnosno izjava određene organizacije, “Globalno vijeće imama”, koja poziva na bojkot Zimskih olimpijskih igara 2022. u Pekingu. U dokumentu se navodi da su ga potpisali muftija šeik Ravil Gainutdin, kao i vrhovne muftije niza drugih država, što je, naravno, očigledna laž i ne odgovara stvarnosti“, navodi se u saopštenju.

Vjera odvojena od sporta

“Važno je napomenuti da se nakon telefonskih razgovora sa uredima vrhovnog muftije Egipta šeika Šaukija Alama, reisu-l-uleme Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Huseina efendije Kavazovića i drugih, pouzdano utvrdilo da ni duhovno rukovodstvo ovih država nema nikakve veze sa ovim. dokumentom”, zaključuje se u saopštenju.

Podsjetimo, jučer se na internetu pojavio “dokument Globalnog vijeća imama” koji zabranjuje učešće muslimana na predstojećim Olimpijskim igrama u Pekingu.

Vezane vijesti

“Ako Bosna i Hercegovina pobijedi Gruziju, imat ćemo priliku”

Napadač futsal reprezentacije Azerbejdžana Thiago Bolinha prokomentarisao je poraz u utakmici startnog kola “Grupe D” “EURO 2022” od…

“Redovno viđam Michaela Schumachera, zajedno gledamo utrke Formule 1”

Michael Schumacher, slavni njemački vozač Formule 1, doživio je tešku nesreću na skijanju u francuskim Alpama (Meribel) prije…

Pas izazvao tešku nesreću na “Tour de France”

Jedan je pas jučer izazvao veoma ozbiljnu nesreću tokom 12. etape biciklističke utrke “Tour de France”, poslavši mnoge…
Total
0
Share