Reis Kavazović negirao zabranu učešća muslimana na Olimpijskim igrama

Reisu-l-ulema Husein ef. Kavazović @YouTube

“Duhovna uprava muslimana Ruske Federacije” demantovala je informaciju o zabrani učešća njihovih vjernika na Olimpijskim igrama u Pekingu.

Na službenoj internet stranici “Duhovne uprave muslimana Ruske Federacije” pojavilo se demanti dokumenta u kojem se govori o zabrani učešća muslimana na predstojećoj zimskoj Olimpijadi u Pekingu.

“Na mreži se pojavio dokument, odnosno izjava određene organizacije, “Globalno vijeće imama”, koja poziva na bojkot Zimskih olimpijskih igara 2022. u Pekingu. U dokumentu se navodi da su ga potpisali muftija šeik Ravil Gainutdin, kao i vrhovne muftije niza drugih država, što je, naravno, očigledna laž i ne odgovara stvarnosti“, navodi se u saopštenju.

Vjera odvojena od sporta

“Važno je napomenuti da se nakon telefonskih razgovora sa uredima vrhovnog muftije Egipta šeika Šaukija Alama, reisu-l-uleme Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Huseina efendije Kavazovića i drugih, pouzdano utvrdilo da ni duhovno rukovodstvo ovih država nema nikakve veze sa ovim. dokumentom”, zaključuje se u saopštenju.

Podsjetimo, jučer se na internetu pojavio “dokument Globalnog vijeća imama” koji zabranjuje učešće muslimana na predstojećim Olimpijskim igrama u Pekingu.

Vezane vijesti

Sebastian Vettel najavio povlačenje iz “Formule 1”

Sebastian Vettel, četverostruki svjetski prvak u Formuli 1, objavio je putem svog Instagram profila da će se povući…

Omladinsko prvenstvo u hokeju na ledu na minus 45 stepeni Celzijusa

Hladnoća bez presedana pogodila je zapadnu i centralnu Kanadu ove sedmice. Meteorološke službe upozorile su na hladnoću od…

Poruka Laninog oca: “Moju kćerku je bilo stid reći da u svom gradu nema bazena”

Nakon što je Lana Pudar jučer osvojila historijsku bronzanu medalju u finalu Svjetskog prvenstva, isplivavši do trećeg mjesta…
Total
4
Share