Reis Kavazović negirao zabranu učešća muslimana na Olimpijskim igrama

Reisu-l-ulema Husein ef. Kavazović @YouTube

“Duhovna uprava muslimana Ruske Federacije” demantovala je informaciju o zabrani učešća njihovih vjernika na Olimpijskim igrama u Pekingu.

Na službenoj internet stranici “Duhovne uprave muslimana Ruske Federacije” pojavilo se demanti dokumenta u kojem se govori o zabrani učešća muslimana na predstojećoj zimskoj Olimpijadi u Pekingu.

“Na mreži se pojavio dokument, odnosno izjava određene organizacije, “Globalno vijeće imama”, koja poziva na bojkot Zimskih olimpijskih igara 2022. u Pekingu. U dokumentu se navodi da su ga potpisali muftija šeik Ravil Gainutdin, kao i vrhovne muftije niza drugih država, što je, naravno, očigledna laž i ne odgovara stvarnosti“, navodi se u saopštenju.

Vjera odvojena od sporta

“Važno je napomenuti da se nakon telefonskih razgovora sa uredima vrhovnog muftije Egipta šeika Šaukija Alama, reisu-l-uleme Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Huseina efendije Kavazovića i drugih, pouzdano utvrdilo da ni duhovno rukovodstvo ovih država nema nikakve veze sa ovim. dokumentom”, zaključuje se u saopštenju.

Podsjetimo, jučer se na internetu pojavio “dokument Globalnog vijeća imama” koji zabranjuje učešće muslimana na predstojećim Olimpijskim igrama u Pekingu.

Vezane vijesti

Utakmicu Rangers – Tampa obilježila masovna tučnjava

Prva utakmica finalne serije Istočne konferencije Nacionalne hokejaške lige (NHL) između New York “Rangersa” i Tampa Bay “Lightninga”…

Olimpijska prvakinja uhvatila lopova koji joj pokušao ukrasti automobil

Poljakinja Anita Wlodarczyk, trostruka olimpijska prvakinja u bacanju kladiva, povrijeđena je kada je spriječila lopova da joj ukrade…

Nevjerovatne slike sa Olimpijade: Takmičenje usred stare čeličane

Organizatori Zimskih olimpijskih igara u Pekingu pohvalili su se da će ovo takmičenje biti jedno od ekološki najprihvatljivijih.…
Total
4
Share