“Super Bowl” će se igrati, uprkos povećanju broja slučajeva COVID-19

NFL liga @nfl.com

Okrug Los Angeles je nedavno uveo neke od najstrožih javnih zdravstvenih politika u SAD za borbu protiv pandemije virusa korona.

S početkom nove godine to je dovelo do “preseljenja” utakmice “Rose Bowla” iz Pasadene u Arlington, u Teksasu.

“Planiramo da igramo ‘Super Bowl LVI‘ prema ranije dogovorenom rasporedu na ‘SoFi’ stadionu u Los Angelesu u nedjelju, 13. februara”, rekao je portparol “NFL”-a Brian McCarthy za “Reuters“.

Rezervni stadioni

“Kao dio našeg standardnog procesa planiranja u hitnim slučajevima, za sve regularne i postsezonske utakmice, kontaktirali smo nekoliko klubova kako bi se raspitali o njihovoj raspoloživosti stadiona u slučaju nemogućnosti odigravanja ‘Super Bowla‘ kako je ranije i planirano“, dodao je.

Portparol “NFL“-a navodi da proces planiranja “Super Bowla” u Los Angelesu još uvijek ide po planu, navodeći da na stadionu ipak neće biti ograničenja broja posjetilaca.

Vezane vijesti

Potez Vingegaarda prema Pogačaru o kome će se još dugo pričati

Danac Jonas Vingegaard (Jumbo-Visma) odnio je važnu pobjedu u 18. etapi biciklističke utrke “Tour de France”. Lider u…

Roboti kuhari pripremaju hranu za Zimske olimpijske igre u Pekingu

Za hranu za novinare, koji će izvještavati sa Olimpijskih igara u Pekingu, brinu se specijalni roboti-kuhari. Dva najveća…

Zvijezda američkog fudbala teško povrijeđena, vjerenica poginula u saobraćajnoj nesreći

Nemili incident zasjenio je “božićno kolo” u Nacionalnoj fudbalskoj ligi SAD. Nakon tradicionalne “gala timske božićne večere” koju…
Total
5
Share