Trostruka svjetska šampionka u komi nakon teškog pada

Amy Peters @Facebook

Trostruka svjetska šampionka u biciklizmu, Holanđanka Amy Peters, stavljena je nakon operacije u stanje kome nakon teškog pada na treningu u Španiji, objavio je danas “Holandski biciklistički savez”.

30-godišnja Peters jedna je od najboljih biciklistkinja u svijetu i državni je prvak Holandije u cestovnim trkama. Kako bi joj se uklonio pritisak na mozak izazvan padom i udarcem podvrgnuta je operaciji, a njen je tim rekao da će “moći da se procijeni eventualna šteta” tek kada je doktori probude za nekoliko dana. Tada će biti jasno kako će se tačno organizovati njegov oporavak i da li će biti negativnih posljedica.

“Holandski biciklistički savez” saopštio je da više neće davati izjave o njenom stanju i zamolio je sve učesnike zajedničkog treninga i svjedoke da poštuju njenu privatnost.

Peters je osvojila Svjetsko prvenstvo 2019., 2020. i 2021. godine, dok je na Olimpijskim igrama u Tokiju ovog ljeta, ostala bez medalje, završivši utrku kao četvrta.

Vezane vijesti

Lana Pudar više uradila na promociji plivanja nego čitava država u posljednjih 20 godina

Ona više nije “čudo od djeteta”, ona je sada i definitivno najbolja plivačica Bosne i Hercegovine u historiji.…

Mick Schumacher: “Hvala vam na lijepim porukama”

“Zdravo svima, samo sam htio da kažem da sam dobro. Hvala vam na lijepim porukama. Auto je bio…

Ruski komunisti žele protjerati sve strane sportiste iz Rusije

Lider Komunističke partije Rusije Maksim Surajkin predložio je da se svi strani sportisti, koji imaju ugovore sa ruskim…
Total
1
Share