Trostruka svjetska šampionka u komi nakon teškog pada

Amy Peters @Facebook

Trostruka svjetska šampionka u biciklizmu, Holanđanka Amy Peters, stavljena je nakon operacije u stanje kome nakon teškog pada na treningu u Španiji, objavio je danas “Holandski biciklistički savez”.

30-godišnja Peters jedna je od najboljih biciklistkinja u svijetu i državni je prvak Holandije u cestovnim trkama. Kako bi joj se uklonio pritisak na mozak izazvan padom i udarcem podvrgnuta je operaciji, a njen je tim rekao da će “moći da se procijeni eventualna šteta” tek kada je doktori probude za nekoliko dana. Tada će biti jasno kako će se tačno organizovati njegov oporavak i da li će biti negativnih posljedica.

“Holandski biciklistički savez” saopštio je da više neće davati izjave o njenom stanju i zamolio je sve učesnike zajedničkog treninga i svjedoke da poštuju njenu privatnost.

Peters je osvojila Svjetsko prvenstvo 2019., 2020. i 2021. godine, dok je na Olimpijskim igrama u Tokiju ovog ljeta, ostala bez medalje, završivši utrku kao četvrta.

Vezane vijesti

Olimpijada se vraća u Sarajevo: Skokovi na Igmanu, bob na Trebeviću

Predstavnici Olimpijskih komiteta Bosne i Hercegovine i Španije održali su u srijedu u Pekingu sastanak o mogućnosti da…

Odluka Toma Bradyja da se povuče ipak nije konačna

Legenda američkog fudbala Tom Brady ipak još nije odlučio da završi profesionalnu karijeru, kazao je njegov agent Don…

Omladinsko prvenstvo u hokeju na ledu na minus 45 stepeni Celzijusa

Hladnoća bez presedana pogodila je zapadnu i centralnu Kanadu ove sedmice. Meteorološke službe upozorile su na hladnoću od…
Total
1
Share