Vladimir Kličko: “Rusija želi Ukrajinu, ali bez Ukrajinaca”

Vladimir Kličko @YouTube

Bivši bokserski svjetski prvak u teškoj kategoriji, Vladimir Kličko, progovorio je o ruskoj okupaciji njegove rodne Ukrajine. On je izrazio mišljenje da ruski vladari žele teritoriju Ukrajine, ali bez njenog naroda.

Rusiji je potrebna Ukrajina. Ali, kao što vidimo, oni su zainteresovani za Ukrajinu bez Ukrajinaca. Zato ruske trupe ubijaju civile: masakri, bombardovanje stambenih naselja zabranjenim fosforom i kasetnim bombama“, rekao je Kličko.

Broj žrtava stalno raste

Bio sam u Buči i sve sam vidio svojim očima. Vidio sam mučene civile sa vezanim rukama na leđima. Svi su pogođeni u potiljak. Ovo je egzekucija. Mnogo djece je ranjeno. Više od 1.000 ljudi su poginuli ili povrijeđeni”, dodao je bivši bokser.

“Ne znamo tačne brojke, jer stalno otkrivamo nove masovne grobnice. Ne znamo tačne brojke jer broj žrtava raste svakim danom“, zaključio je mlađi od braće Kličko.

Komentariši
Vezane vijesti

Odluka Toma Bradyja da se povuče ipak nije konačna

Legenda američkog fudbala Tom Brady ipak još nije odlučio da završi profesionalnu karijeru, kazao je njegov agent Don…

Skandal: Zašto je Somalijki trebala 21 sekunda da pretrči 100 metara?

Somalijski ministar omladine i sporta suspendovao je predsjednika Atletskog saveza te zemlje i pokrenuo sudski postupak nakon što…

Novi svjetski rekord u bacanju kugle

Amerikanac Ryan Crouser, dvostruki olimpijski šampion, uspio je postaviti novi svjetski rekord u bacanju kugle, postigavši ​​daljinu od…
Total
0
Share