Rukometaš banjalučkog Borca: “Želimo predstaviti našu zemlju na najbolji način”

Luka Perić @YouTube

Luka Perić, rukometaš banjalučkog Borca, sa svojih 17 godina već je dio najbolje bosanskohercegovačke rukometne vrste, i za nešto manje od tri sedmice možda ga očekuju i prve utakmice na predstojećem Evropskom prvenstvu u Slovačkoj i Mađarskoj.

Rukometna reprezentacije BiH je još uvijek u fazi priprema, a zatim slijedi period prijateljskih utakmica, nakon kojih će biti jasno koji će igrači putovati u Bratislavu, gdje će naša reprezentacija igrati svoje prve tri utakmice.

“Daćemo sve od sebe”

“Svi smo zdravi, spremni i motivisani da odemo na Evropsko prvenstvo i predstavimo našu zemlju na najbolji način“, kazao je mladi igrač Borca, koji očekuje da će se reprezentacija Bosne i Hercegovine predstaviti u najboljem svjetlu na ovom takmičenju.

“Veoma je teška grupa, možda bi bilo previše da očekujemo jednu, dvije ili tri pobjede, ali daćemo sve od sebe” optimističan je Perić.

Rukometaši BiH će već 13. januara igrati sa Švedskom (20:30 sati, Arena Sport), 15. januara sa Češkom (18:00 sati, Arena Sport), te 17. januara sa Španijom (18:00 sati, Arena Sport), a plasman u narednu fazu izboriće dvije prvoplasirane ekipe.

Vezane vijesti

“Vidio sam šta pojedini igrači BiH stvarno mogu”

Nakon što se rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine po drugi put u historiji plasirala na Evropsko prvenstvo, koje…

Srpski navijači: “Makedonija je stara Srbija, Goce Delčev je Bugarin”

Srbijanski navijači dočekali su večeras rukometnu ekipu Vardara iz Sjeverne Makedonije u Beogradu sa grčkom zastavom i skandiranjem…

“Idemo 200 posto na pobjedu protiv BiH, kao da je finale”

Rukometaši Bosne i Hercegovine danas završavaju s utakmicama grupne faze na Evropskom rukometnom prvenstvu, a protivnik u trećoj…
Total
1
Share