“Australian Open” namjerno Đokoviću odredio ponedjeljak za prvi meč?

Novak Đoković @YouTube

Čini se da “odiseja” Novaka Đokovića u Australiji neće završiti do kraja, odnosno do dana kada završava turnir i kako smo zadnjih godina većinom mogli vidjeti.

Kako prvi ovogodišnji prvi “grand slam” turnir počinje u ponedeljak 17. januara, tri dana prije početka turnira još uvijek nije jasno da li će srbijanski teniser igrati na “Australian Openu“.

“Osveta” organizatora

Međutim, ukoliko Đoković bude učestvovao, zasigurno može očekivati prilično neprijateljski doček domaćih navijača. S druge strane, mediji nagađaju da li su organizatori turnira “namjerno” odredili Đokoviću da igra već u ponedjeljak, ili je to sve možda samo “slučajnost”.

Riječ je o tome da su organizatori turnira odlučili i najavili da će “gornja polovina žrijeba” za muškarce i žene u singlu početi s takmičenjem prva, dakle u ponedjeljak. Upravo u tom dijelu žrijeba se (op.a. slučajno) nalazi i Novak Đoković.

Podaci: Twitter

Vezane vijesti

Vicepremijer Australije poručio Đokoviću: “Ako si lagao, izbacićemo te odavde”

Potpredsjednik Vlade Australije Barnaby Joyce oštro se osvrnuo na situaciju oko srbijanskog tenisera Novaka Đokovića, kojem je odbijen…

Medvedev će igrati na Wimbledonu samo ako potpiše da ne podržava Putina

Ruski i bjeloruski teniseri moći će igrati na teniskom turniru u Wimbledonu samo ako potpišu izjave o nepostojanju…

Đokovića će “pokupiti” naoružani ljudi u crnim uniformama

Ministarstvo za imigraciju Australije saopštilo je danas da je ukinulo vizu srbijanskom teniseru Novaku Đokoviću, najboljem sportisiti sa…
Total
15
Share