“Australian Open” namjerno Đokoviću odredio ponedjeljak za prvi meč?

Novak Đoković @YouTube

Čini se da “odiseja” Novaka Đokovića u Australiji neće završiti do kraja, odnosno do dana kada završava turnir i kako smo zadnjih godina većinom mogli vidjeti.

Kako prvi ovogodišnji prvi “grand slam” turnir počinje u ponedeljak 17. januara, tri dana prije početka turnira još uvijek nije jasno da li će srbijanski teniser igrati na “Australian Openu“.

“Osveta” organizatora

Međutim, ukoliko Đoković bude učestvovao, zasigurno može očekivati prilično neprijateljski doček domaćih navijača. S druge strane, mediji nagađaju da li su organizatori turnira “namjerno” odredili Đokoviću da igra već u ponedjeljak, ili je to sve možda samo “slučajnost”.

Riječ je o tome da su organizatori turnira odlučili i najavili da će “gornja polovina žrijeba” za muškarce i žene u singlu početi s takmičenjem prva, dakle u ponedjeljak. Upravo u tom dijelu žrijeba se (op.a. slučajno) nalazi i Novak Đoković.

Podaci: Twitter

Vezane vijesti

“Šta Novak Đoković uopšte traži u Australiji?”

Lider australijskih laburista Anthony Albanese, inače vođa opozicije, govorio je za lokalne medije o viznom skandalu u koji…

Novak Đoković “potpisao” za fudbalski klub West Ham United

Nakon što je ranije ovog mjeseca osvojio svoju četvrtu uzastopnu titulu u Wimbledonu, neki ljubitelji tenisa su na…

Đoković se može vratiti na “Australian Open” sljedeće godine

Direktor “Australian Opena” Craig Tiley rekao je da srbijanski teniser Novak Đoković, kome ove godine nije dozvoljeno da…
Total
15
Share