Đoković ipak neće moći igrati na “Roland Garrosu”

Novak Đoković @YouTube

Srbijanski teniser Novak Đoković ipak neće moći koristi pravilo o medicinskom izuzeću, te je na korak od neučešća na “Roland Garrosu”.

Prema novim ograničenjima, koja stupaju na snagu 15. februara, nevakcinisanim osobama će biti teško da uđu u Francusku. Iako je prije nekoliko dana objavljeno da će Đoković moći učestvovati na “Roland Garrosu”, i da će iskoristi pravilo o medicinskom izuzeću, sve su prilike da to ipak neće moći uraditi.

Promjena pravila

Do sada je ulazak u Francusku bio dozvoljen osobama koje su bolovale od Covid-19 u posljednjih 6 mjeseci, ali se ovo pravilo mijenja za desetak dana.

Francuski portal “Schengen Visa Info” objavio je da će od sada ova dozvola važiti samo četiri mjeseca, umjesto dosadašnjih šest.

Nema izuzetaka

“Ovo važi za sve, i gledaoce i tenisere, dok se ne donese nova odluka. ‘Roland Garros’ počinje 22. maja i do tada se situacija može promijeniti. Nadamo se da će doći do popuštanja mjera. Ali jedno je jasno: neće biti izuzetaka“, kazala je francuska ministrica sporta Roxana Marasinonu.

Kako je Đoković bio pozitivan na virus korona 16. decembra, a “Roland Garros” počinje 22. maja, jasno je da period njegovog “medicinskog izuzeća” od četiri mjeseca ističe polovinom aprila, što ga udaljava od ovog turnira.

Vezane vijesti

I Bosna i Hercegovina ima svog Dražena Petrovića

Ima Dražena Petrovića, nekadašanjeg legendarnog košarkaša Juglsavije, a zatim i Hrvatske, ponovo se može pronaći u medijima, i…

Đoković je spreman da žrtvuje US Open: “Ne želim biti vakcinisan”

Srbijanski teniser Novak Đoković ostaje nepokolebljiv u tome da ne bude vakcinisan protiv COVID-19, čak i ako ga…

Džumhur na “Srpska open” ostvario pobjedu na domaćem terenu

Bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur plasirao se danas u 2. kolo turnira iz serije “ATP 250”, koji se ove…
Total
0
Share