Slučajevi 299707
Oporavljeni 177196
Umrli 13608

Đoković je očigledno dao lažne podatke u prijavnom formularu

Novak Đoković @Twitter/DjokerNole

Ni dan nakon sudske odluke nije jasno da li će Srbinu Novaku Đokoviću biti dozvoljeno da nastupi na “Australian Openu”.

Prije konačne odluke australijskog ministra za imigraciju Alexa Hawkea, koji i dalje može ukinuti vizu 34-godišnjem sbijanskom teniseru, detalji iz imigracionog obrasca također bi mogli izazvati dodatne poteškoće Novaku Đokoviću.

Kako su u utorak prenijeli australijski mediji, izjava u dokumentu ne odgovara istini, naime, Đoković je, suprotno navedenim informacijama, putovao 14 dana prije leta za Australiju.

Težak zakonski prekršaj

Fotografije i video snimci objavljeni na društvenim mrežama pokazuju da je najbolji teniser svijeta, koji živi u Monaku, u tom periodu trenirao i u Srbiji i u Španiji. U kojoj će mjeri to imati uticaja na odluku ministra za imigracije Hawkea, biti će uskoro poznato, jer netačne informacije na obrascu smatraju se teškim prekršajem.

Đokoviću je prošle sedmice odbijen ulazak u Australiju jer nije bio vakcinisan protiv virusa korona, a dokumentacija o njegovom medicinskom izuzeću nije bila dovoljna za lokalne vlasti. Zbog toga je tokom vikenda boravio u hotelu za deportaciju u Melbourneu. Kako mu granični službenici nisu dali odgovarajuće vrijeme za pojašnjenje, odluka je poništena na sudskom ročištu u ponedjeljak.

Vezane vijesti

Nova godina u tenisu počinje bez Đokovića u Australiji?

Prvi teniser svijeta Novak Đoković neće učestvovati na timskom turniru “ATP kup” u Australiji, kojim će biti otvorena…

Osmanagićev “energetski naboj” nije pomogao Novaku Đokoviću u Australiji

Sa trenutnim problemima koje srbijanski teniser Novak Đoković ima sa ulaskom u Australiju, njegova sklonost ka “ezoterizmu” (op.a.…

Srbija “zbog” Novaka Đokovića ostala bez 60 miliona dolara poreza!?

Najbolji teniseri na planeti zarađuju milione dolara od pobjeda na turnirima i sponzorskih ugovora. Ali veliki dio njihovih…
Total
0
Share