Đoković je očigledno dao lažne podatke u prijavnom formularu

Novak Đoković @Twitter/DjokerNole

Ni dan nakon sudske odluke nije jasno da li će Srbinu Novaku Đokoviću biti dozvoljeno da nastupi na “Australian Openu”.

Prije konačne odluke australijskog ministra za imigraciju Alexa Hawkea, koji i dalje može ukinuti vizu 34-godišnjem sbijanskom teniseru, detalji iz imigracionog obrasca također bi mogli izazvati dodatne poteškoće Novaku Đokoviću.

Kako su u utorak prenijeli australijski mediji, izjava u dokumentu ne odgovara istini, naime, Đoković je, suprotno navedenim informacijama, putovao 14 dana prije leta za Australiju.

Težak zakonski prekršaj

Fotografije i video snimci objavljeni na društvenim mrežama pokazuju da je najbolji teniser svijeta, koji živi u Monaku, u tom periodu trenirao i u Srbiji i u Španiji. U kojoj će mjeri to imati uticaja na odluku ministra za imigracije Hawkea, biti će uskoro poznato, jer netačne informacije na obrascu smatraju se teškim prekršajem.

Đokoviću je prošle sedmice odbijen ulazak u Australiju jer nije bio vakcinisan protiv virusa korona, a dokumentacija o njegovom medicinskom izuzeću nije bila dovoljna za lokalne vlasti. Zbog toga je tokom vikenda boravio u hotelu za deportaciju u Melbourneu. Kako mu granični službenici nisu dali odgovarajuće vrijeme za pojašnjenje, odluka je poništena na sudskom ročištu u ponedjeljak.

Vezane vijesti

“Siguran sam da će Đokovića izviždati u Melbourneu”

Srbijanski teniser Novak Đoković priprema se za “Australian Open” u Melbourneu, iako još ne zna 100% da li…

Novak Đoković na slici pored košarkaša pozitivnog na Covid-19

Prvi teniser svijeta prisustvovao je u utorak u Beogradu utakmici košarkaške Eurolige između Crvene zvezde i Barcelone. Mnogi…

Da li se i Rafael Nadal povlači iz tenisa?

U intervjuu za španski “AS”, Toni Nadal (Rafin ujak) govorio je o tome kada će se Rafael Nadal…
Total
1
Share