Đoković mora platiti pola miliona dolara troškova suđenja

Novčanica od 100 američkih dolara @freepik.com

Srbijanski teniser Novak Đoković izgubio je u nedjelju ujutro žalbu na odluku australijskog ministra za imigraciju Alexa Hawkea da mu ukine vizu.

Zbog te će odluke najbolji svjetski teniser biti deportovan iz Australije i neće moći da učestvuje na “Australian Openu“. Štaviše, sudija James Alsop, zajedno sa drugom dvojicom sudija za prekršaje, naložio je Srbinu da plati sve troškove suđenja.

Ogroman novac

Srbijanski mediji navode da je taj iznos ogroman, pa bi tako Đoković australijskoj vladi na ime troškova morao uplatiti oko 500.000 dolara, odnosno oko 440.000 eura.

Đokovićev pravni tim prihvatio je ove uslove kao rezultat odluke da ne koristi dodatni pravni lijek. Međutim, ne samo da srbijanski tenier neće igrati tenis na “Australian Openu” ove godine, već bi mu mogao biti zabranjen ulazak u Australiju na još tri godine.

 

Vezane vijesti

Đokovića će “pokupiti” naoružani ljudi u crnim uniformama

Ministarstvo za imigraciju Australije saopštilo je danas da je ukinulo vizu srbijanskom teniseru Novaku Đokoviću, najboljem sportisiti sa…

Đoković je očigledno dao lažne podatke u prijavnom formularu

Ni dan nakon sudske odluke nije jasno da li će Srbinu Novaku Đokoviću biti dozvoljeno da nastupi na…

I Bosna i Hercegovina ima svog Dražena Petrovića

Ima Dražena Petrovića, nekadašanjeg legendarnog košarkaša Juglsavije, a zatim i Hrvatske, ponovo se može pronaći u medijima, i…
Total
0
Share