Đoković se može vratiti na “Australian Open” sljedeće godine

Craig Tiley @YouTube

Direktor “Australian Opena” Craig Tiley rekao je da srbijanski teniser Novak Đoković, kome ove godine nije dozvoljeno da nastupi na “Australian Openu”, namjerava da se sljedećeg vrati na turnir.

Može se vratiti na turnir sljedeće godine. Naravno, još treba da igra ove sezone, ali namjerava. Na kraju krajeva, on je igrač broj jedan na svijetu i zaista voli ‘Australian Open‘”, rekao je Tiley za “ABC” .

“Mogući povratak”

Podsjetimo, prilikom ulaska u Australiju u noći 6. januara, zbog učešća na “Australian Openu”, 34-godišnji Srbin se suočio sa problemima s vizom zbog medicinskog izuzeća od vakcinacije. Njegova viza je otkazana. Advokati tenisera uložili su žalbu, koja je uvažena, ali je nekoliko dana kasnije australijski ministar imigracije Alex Hawke ponovo ukinuo vizu prvom reketu svijeta. Ovog puta žalba na sudu nije okončana odlukom u korist Đokovića, te je 16. janaura bio primoran da napusti zemlju i propusti turnir.

Australian Open” je počeo 17. januara i završiće se 30. januara.

Vezane vijesti

Novak Đoković konačno “pronašao” ATP turnir za učešće “bez vakcine”

Iako je već kraj prvog mjeseca u kalendarskoj godini, srbijanski teniser Novak Đoković tek treba da odigra svoj…

“Šta Novak Đoković uopšte traži u Australiji?”

Lider australijskih laburista Anthony Albanese, inače vođa opozicije, govorio je za lokalne medije o viznom skandalu u koji…

Novak Đoković na slici pored košarkaša pozitivnog na Covid-19

Prvi teniser svijeta prisustvovao je u utorak u Beogradu utakmici košarkaške Eurolige između Crvene zvezde i Barcelone. Mnogi…
Total
6
Share